Religie

La sfarsit de zi…

29 July 2020

Amurgul fiecarei zile ne aduce aminte de sfarsitul vietii, de un apus dupa care nu va mai rasari nicioadata soarele. Noaptea ne intrerupe pentru un timp activitatea, ne amanam pana dimineata treburile, isi gasesc odihna pana si gandurile si sentimentele. Punem capat lucrului de peste zi, si cine stie, l-am putea pierde pentru totdeauna.

De aceea, la capatul fiecarei zile, trebuie sa tragem linie, sa facem ordine in lumea noastra interioara, ca si cum ne-am afla la sfarsitul vietii. Mai cu seama in ceasul rugaciunii de seara sa ne curatam inima de toate pacatele sau de lucrurile incorecte adunate in timpul zilei: de orice tristete, nemultumire sau nesupunere, de orice pornire spre manie, de orice ne-ar indemna de Bunul Dumnezeu.

Viata noastra este trecatoare; cand noaptea se lasa, nu stim daca vom vedea zorile, daca ne va fi dat sa reparam ceva sau sa aducem totul in ordine. Sa nu ascundem in timpul somnului de Dumnezeu si de constiinta noastra nici urma de rautate sau de gandire pacatoasa.

“Peste mania voastra sa nu apuna soarele” (Efeseni 4,26)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *