Recomandari

Pregatiri pentru noul an scolar: controlul oftalmologic al copilului

Un parinte responsabil se va asigura ca a acoperit toate aspectele vizavi de pregatirea pentru noul an scolar. Daca achizitionare rechizitelor si a hainutelor, respectiv incaltamintei pentru copil sunt la ordinea zilei in cazul celor mai multi, lucrurile nu stau deloc asa in ceea ce priveste vederea lor.

De cele mai multe ori neglijat, controlul oftalmologic este calea prin care parintii pot preveni instalarea unor afectiuni de vedere, dar tototdata si prin care pot trata boli deja instalate, care pot avea repercursiuni grave asupra ochilor.

Sansele ca cei mici sa  aiba probleme cu ochii sunt cu atat mai mari astazi, intr-o vreme in care tehnologia pune tot mai mult stapanire pe vietile noastre. Parte integranta din activitatile pe care le desfasuram zi de zi, utilizarea ecranelor luminoase nu este insa fara impact asupra ochilor si, mai ales, a celor inca in curs de dezvoltare ca ai copiilor.

Tu te-ai gandit sa iti duci copilul la un control oftalmologic pediatric?

Daca inca nu ai luat in considerare asta, nu e prea tarziu pentru a face o programare. Timpul zilnic pe care micutul sau micuta ta il petrece in fata laptopului, a telefonului sau a tabletei poate fi cu impact negativ asupra vederii sale. O schimbare in acest sens, atunci cand deja ai avut in vedere limitarea timpului in cauza, este purtarea unor ochelari protectie calculator copii. Special conceputi in acest sens, iata ca vor reduce din impactul negativ al luminii albastre pe care ecranele diverse o emit.

Trebuie sa iti incurajezi copilul sa poarte astfel de ochelari, de dragul sanatii ochilor. Ai mai multe sanse sa il convingi sa ii foloseasca mereu cand folosesteun dispozitiv, daca acestia sunt mai pe placul lui. In acest sens, iti recomand sa te orientezi dupa rame special concepute pentru copii, practice, confortabile, flexibile si poate intr-un imprimeu simpatic. Poti arunca o privire asupra modelelor disponibile pe site-ul Kidoptik.ro, care au de altfel si preturi destul de rezonabile.

Bineinteles, ca sa te asiguri ca lentilele sunt cele potrivite, e necesar mai intai sa treci prin cabinetul oftalmologului pediatru. Ochelarul trebuie realizat pe baza prescriptiei eliberate de acesta. Iti recomand cu toata caldura sa ai in vedere aceasta vizita, atat pentru linistea ta, cat si pentru sanatatea vederii copilului tau.

De altfel, sa nu uitam ca timpul pana la inceperea noului an scolar se scurge, deci e cazul sa ai totul pregatit pentru acest moment. Adauga cu incredere la task-urile pe care ti le-ai propus in acest sens si o programare la oftalmolog. Din iubire si drag pentru cei mici, toti parintii ar trebui sa aiba astfel de preocupari. Este valabil atat in cazul parintilor de prescolari si scolari, cat si a celor de adolescenti.

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre cum decurge o examinare oftalmologica, dar si despre servicii conexe, respectiv afectiuni si riscuri pe care le au copiii, intra pe site-ul Kidoptik.ro si navigheaza accesand categoriile de interes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.