Buna dragilor! Stiti ca iubesc sa calatoresc, oriunde si oricum numai sa vad lucruri noi, sa ma deconectez, sa ma bucur de natura, istorie, rugaciune, etc. Astazi vreau sa va prezint ce am vizitat in mini concediul nostru care a cuprins Braila, Galati si Tulcea! Haideti sa povestim!
Cazare
Am ales sa ne cazam la Hotel Rebis din Braila, mai exact in statiunea Lacu Sarat, in apropiere de intrarea in oras. Am fost foarte multumiti de cazare, camera spatioasa, curata, conditii bune, mancarea buna, petreceri uneori seara cu formatie, frumos. Revenim. O atmosfera foarte buna. Statiunea nu a fost in interesul nostru, am facut cateva poze la o plimbare seara dar nu ne-a atras in vreun fel, nu este intretinuta.
Gradina Zoologica Braila
Am inceput cu Gradina Zoologica din Braila, de care am fost placut impresionati, foarte curata si intretinuta. Aceasta se intinde pe o suprafata de 5 hectare din care pe 2 hectare sunt construite amplasamentele in care se gasesc cele 320 de exemplare de animale. Mi-a placut zona special amenajata pentru pasari, trenuletul plin de flori de la intrare si ai posibilitatea sa pleci cu un suvenir constand intr-o poza facuta pentru tine de catre angajatii gradinii la intrare.
Tarife vizitare: Adult 5.5 Ron , copii 2.5 Ron. Taxa foto 7 Ron. Taxa parcare auto: 1 Ron / h / auto.
Ceasul Turn Braila
De la Zoo ne-am dus in Parcul Traian din Braila, unde am admirat la intrare Ceasul-turn, monument istoric de valoare in Romania, care a fost realizat in 1909, in urma unei donatii de 8.000 lei aur a filantropului brailean Petru Naum. Turnul a fost realizat din tabla, ranforsata in interior cu profile metalice prinse in nituri, de firma ceha Carol Sakar. Mecanismul propriu-zis a fost facut la Munchen, de firma Johann Neher. Este vorba despre un mecanism cu greutati proiectat sa se armeze odata la trei zile. Din cauza structurii de rezistenta a turnului de sustinere, sistemul de greutati nu poate face cursa completa, astfel ca orologiul cu patru cadrane trebuie intors mai des, odata la 24 de ore.
Dupa plimbarea din centru, unde am admirat multe cladiri cu o arhitectura deosebita, am ajuns pe malul Dunarii, unde ne-am oprit la una din ambarcatiunile tip restaurant situate pe faleza.
Biserica greaca “Buna Vestire” Braila
O surpriza foarte placuta pentru mine a fost Biserica Greaca “Buna Vestire”. De cand am pasit in interior, am fost uimita de arhitectura bisericii dominata de elemente antice elene, gotice si renascentiste, combinate cu stilul neoclasic. . Biserica a fost ridicata in anul 1863 si a avut permisiunea domnitorului Alexandru Ioan Cuza pentru infiintarea ei. Avram Ioannidis din Prusa a fost arhitectul, proiectand-o in forma de cruce inscrisa, cu o clopotnita inalta pe fatada bisericii. Materialele de constructie au fost aduse din strainatate iar lucrarile au fost facute de mai multi mesteri italieni. Parerea mea este ca NU ar trebui sa ratati acest obiectiv turistic daca va aflati in apropriere.
Gradina Zoologica Galati
In Galati am gasit o Gradina Zoologica foarte frumos amenajata, animalele au spatiu mai generos, si suprafata mult mai mare decat cea din Braila, de 14 Ha. Este situata in Padurea Garboavele, in comuna Tulucesti, la 17 km NV de municipiul Galati si tarifele de vizitare sunt: 6 lei pentru adulti si de 1,5 lei pentru copii, elevi, studenti si pensionari. Copiii cu varsta intre 0-5 ani beneficiaza de intrare gratuita. Gradina zoologica adaposteste o colectie variata de specii de animale, in special mamifere si pasari, dintr-o multitudine de regiuni geografice ale lumii (Europa, Asia si Africa): lei, tigri siberieni, ursi bruni, lupi, cerbi carpatini si lopătari, mistreti, dar si specii ornamentale de gaini, fazani si pauni. Chiar merita vizitata!
Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “Razvan Angheluta”
Despre Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “Razvan Angheluta” am numai cuvinde de lauda, nu veti regreta nicio clipa daca il veti vizita. Muzeul este amplasat pe Str. Regiment 11 Siret nr. 6A, aproape de faleza Dunarii, fiind denumit si Gradina Botanica sau Parcul Dendrologic Acesta este compus dintr-o superba Gradina Botanica (18ha), un acvariu ce cuprinde o colectie impresionanta de specii de pesti din bazinul hidrografic al cursului inferior al Dunarii, din Marea Mediterana, dar si din ihtiofauna tropicala de apa dulce, planetariu unde pot fi vizitate si două expozitii permanente dedicate Sistemului Solar si Universului, Observator astronomic si locuri de joaca special amenajate in incinta pentru copii. M-a impresionat placut, am stat cateva ore bune sa il parcurgem, cu siguranta vom reveni, mai ales intr-o zi senina si calduroasa.
Tarife de vizitare: Adulti: 6 Lei, copii peste 5 ani: 1.5 Lei, Planetariu: 5 Lei
Parcul “Mihai Eminescu” Galati
Parcul municipal „Mihai Eminescu” din Galati a fost creat intre anii 1888-1890, fiind amenajat dupa model englezesc in anul 1913, ca urmare a preocuparilor artistice si insistentelor avocatului Ion Vasiliu. In anul 1911, in interior a fost montata statuia poetului Mihai Eminescu, monumentul fiind realizat din marmura de sculptorul Frederic Stork. Doi ani mai tarziu, in parc au fost construite un lac, un pod rustic, o grota cu cascada si un pavilion, dupa modelul Parcului Ioanid din Bucuresti.
Nu puteam rata nici in Galati o plimbare pe malul Dunarii, pe faleza.
Tulcea
Acvariu Tulcea
In Tulcea am vizitat mai intai “Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii”, care adaposteste un acvariu cu o capacitate de stocare a apei de 150 tone si prezinta o colectie formata din 24 specii de pesti indigeni intalniti in Delta Dunarii si Marea Neagra, 23 specii de pesti de recif, opt specii de nevertebrate marine si sase specii de corali aduse din Indonezia.
Acvariul este foarte frumos, va puteti bucura de multe zone interesante, cum ar fi tunelul aferent celui mai mare bazin din acvariu unde puteti admira o multitudine de pesti sau printr-un sistem de doua acvarii cilindrice, dispuse concentric, aveti posibilitatea de a experimenta, aflandu-va pentru cateva minute in mijlocul unui recif, inconjurati de pesti si corali, cu forme si culori impresionante, ce va vor incanta privirile cu siguranta!
Tarife de vizitare: Adulti: 20 Lei, Copii elevi studenti: 5 Lei, Pensionari 10 Lei.
Muzeul de istorie si arheologie Tulcea
Muzeul de Istorie si Arheologie reprezinta o componenta principala a Institutului de Cercetari Eco-Muzeale ”Gavrila Simion” din Tulcea, a fost infintat in 1975, in Parcul Monumentului Independentei, in ambianta unui complex arheologic si istoric, alturi de ruinele vechiului Aegyssus si de monumentul ridicat in 1899 de catre locuitorii din Tulcea eroilor razboiului de Independenta (1877-1878).
Muzeul ofera vizitatorilor imaginea succesiva a trecutului istoric al teritoriului de la Gurile Dunarii, din cele mai vechi timpuri si pana in perioda evului mediu dezvoltat. Puteti admira aproape 90.000 de piese arheologice, numismatice si epigrafice- rezultat in principal, din cercetarile arheologice efectuate in a doua parte a sec.XX in Nordul Dobrogei; unele dintre piesele din colectiile muzeului sunt de importanta nationala si chiar europeana. Tarife: Adulti: 8 Lei, Copii elevi studenti pensionari: 5 Lei.
Monumentul Independentei din Tulcea
Monumentul Independentei din Tulcea este unul dintre simbolurile nationale inchinat militarilor romani care au luptat in Razboiul de Independenta (1877-1878) si reunirii Dobrogei la statul român. Acesta se afla pe Colnicul Hora (astazi dealul Monumentului), in Parcul Monumentului, unde se gasesc si ruinele cetatii Aegyssus. Piatra de temelie a fost pusa la 17 octombrie 1879, in prezenta regelui Carol I. Conceptul si executia Monumentului apartine sculptorului George Vasilescu.
Monumentul Independentei este aflat la 20m inaltime pe dealul cu acelasi nume fiind cel mai inalt punct din orasul Tulcea. Reprezintă o importanta atractie turistica a municipiului, datorita amplasarii sale care ofera o vedere panoramica a orasului de la gurile Dunării.
Data viitoare va voi prezenta Manastirile din jurul Tulcei, atat de frumoase si vizitate: Celic Dere, Saon si Cocos!
Voi ati vizitat Tulcea? Ce obiective turistice importante ati adauga in articolul meu? Pana data viitoare,
Kisses, Oana!
In Braila mi-au placut: faleza, centrul vechi decorat cu umbrelute colorate atarnatoare (dar nu stiu daca ma sunt). In Galati, langa gradina zoologica este ,,satul pescaresc”, frumos si el. De asemenea, e draguta si gradina publica. In Tulcea: lacul Casla, monumentul eroilor, faleza, acvariul, satul pescaresc.
Voi posta si eu poze cu satul pescaresc. Cu acvariul am postat deja, am fost prin martie.
Satul pescaresc: https://autenticblog2019.blogspot.com/2020/06/satul-pescaresc-din-tulcea.html?m=0
Acvariul din Tl: https://autenticblog2019.blogspot.com/2020/03/centrul-muzeal-eco-turistic-delta.html?m=0#comment-form
Complexul ,,casa cu stuf” Baldovinesti, Br:
https://autenticblog2019.blogspot.com/2019/10/de-weekend.html?m=0#comment-form
Multumesc, foarte frumoase postarile!
Heiiii, când ai fost pe la noi? Ma bucur ca ți-a placut Braila… Mie mi-a plăcut asa de mult, ca m-am mutat aici ? la Galați mergem foarte des. La Tulcea am vizitat și noi acvariul și muzeele. Tare faina e zona!
Hehe, in 2017 am fost 🙂 dar o sa mai revenim, mi a placut foarte mult 🙂
Chiar nu am fost în Brăila până acum, deci articolul tău este bine-venit. Plănuiesc să vizitez acest oraș cât de curând.
Super!
Minunata calatoria, multumesc ca m-ati luat cu voi.
Cu drag!!
Galațiul l-sm vizitat și noi. Ne-a plăcut foarte mult gradina zoologică.
In zona aceea chiar nu am ajuns, vad ca sunt multe locatii faine de vizitat!
Ce locuri frumoase ai vizitat! In Braila nu am fost pana acum – tare fain e ceasul turn!
Galațiului este orașul meu natal. ? E interesant să văd cum povestesc alții despre. ? Mă bucur mult că v-a plăcut la noi.
Te mai asteptam pe la Galati. 😀 Si noua ne place la zoo. 🙂
Faleza din Galati am admirat-o si eu! Mi-a placut tare mult sa ma plimb vara si sa simt briza aceea.
Cate locuri faine ai vizitat! Nu am fost in vizita la Braila, dar mi-as dori si eu sa ajung acolo. ?
Eu sunt din Galati si in afara de faleza nu pot sa spun ca sunt prea multe obiective in Galati
Imi este dor de o plimbare mai lunga si de explorare!
Hello There. I found your blog
using msn. That is an extremely well written article.
I’ll make sure to bookmark it and return to learn extra
of your helpful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.