nessebar
Bulgaria,  Calatorii

Trip citybreak Sunny Beach – Nessebar

Sunny Beach este una dintre cele mai mari si cautate statiuni de pe litoralul Bulgariei. Este situata la 90 km de Varna si cuprinde peste 8 km de plaja si peste 100 de hoteluri, inconjurate de culmile muntilor Balcani, aflati in partea de nord. In vecinatatea lui se afla orasul antic Nessebar – edificiu istoric si arhitectural al culturii bulgare.

sunny beach hotel
hotel belleville sunny beach

Am fost in 2019 in august si ne-am cazat la Hotel BelleVille in Sunny Beach cu demipensiune. Nu va recomand hotelul neaparat, dar va fac o recenzie in caz ca poate va intereseaza. Camera a fost spatioasa, curata, cu balcon, dar nu am fost multumiti de mancare si galagia de la sosea. Hotelul este situat la soseaua principala si se aude zgomot noaptea, claxoane de autobuze. Mancarea mai mult congelata, nu ne-a placut. Ceea ce insa ne a placut foarte mult a fost piscina. Am stat foarte mult timp la piscina, pana noaptea tarziu.

Noua ne place foarte mult sa ne plimbam, ore intregi mergem la pas, asa ne relaxam cel mai bine si mergem sa cercetam, sa descoperim. Sunny Beach este o statiune foarte mare, de la Hotel am luat-o in stanga si am mers pana in centru vreo 2 km, dar mai intai am mers in jos spre plaja. De la hotel aveti pana la plaja cam 900m (7-10 minute). Nu am facut plaja, am preferat sa stam la piscina si sa ne bucuram cat mai mult de ea. De pe plaja putem admira si orasul vechi Nessebar.

Sunny Beach este o statiune vie noaptea, foarte multa lume, mai ales in mijlocul verii, multe magazine, restaurante, baruri, dar si zone de distractie.

A doua zi am luat la pas Nessebar-ul si am descoperit un oras micut si cochet, inconjurat de apa de un albastru azur, superbe biserici cu o vechime impresionanta si case vechi cu etaj de lemn, tipice pescarilor bulgari din secolele trecute. Intre hotel si oras sunt 3 km, distanta destul de mica. Am platit parcarea la intrare in statiune pentru cateva ore si am pornit in recunoastere.

citybreak trip nessebar sunny beach

Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, construit pe vechile ruine ale asezarii trace Mesambria. Conform wikipedia: In 1956 orasul a fost proclamat rezervatie arhitecturala si arheologica. Ruinele antice ale zidurilor fortificate, cu porti, care dateaza din secolele III-IV, bisericile din secolele V-VI, cele pastrate din secolele X-XI, din perioada medievala si cele 60 de case din perioada renasterii dau orasului si in prezent o atmosfera cu totul speciala.

citybreak sunny beach nessebar

Legendele spun că in timpul existentei sale, in Nessebar au existat peste 40 de biserici. In prezent exista insa date certe doar pentru 26 dintre ele. Mostenirea culturala a vechiului oras poate fi observata de turisti in cele patru muzee existente: de arheologie, etnografic, Biserica Sf. Stefan care contine fresce din perioada secolelor 11-17 si Biserica Sf. Spas care contine fresce din secolul 17.

nessebar church theotokos

Noi ne-am oprit prima data la Biserica “Church Dormition of Theotokos”, o biserica foarte frumoasa, cu o arhitectuta deosebita.

Iti ia cateva ore bune sa te plimbi pe stradutele pietruite ale orasului, sa admiri cladirile incantatoare, la parterul carora se afla multe magazine cu suveniruri, ai o multitudine de articole din care iti poti achizitiona ceva dragut.

Cei mai multi romani compara acest oras cu Sighisoara noastra dar acest Nessebar are privilegiul de a fi inconjurat de malul Marii Negre, ceea ce ii confera o aura pitoreasca si speciala.

Am vizitat Nessebar de doua ori si pot spune ca este un oras romantic, special, ce mi aduce amintiri frumoase si il recomand!

nessebar

Voi ati fost in Sunny Beach sau Nessebar? Sau poate este in plan?

Kisses, Oana.

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.