Calatorii,  Romania

Un weekend de Ianuarie la munte – Sinaia & Dino Parc Rasnov

Buna, dragilor! Iata ca am facut si frumoasa varsta de 35 de ani, cred ca ma asteapta un an huge cu schimbari majore, cu care va voi tine la curent, dar pana acolo, haideti sa va arat cum am petrecut, caci nu mi-am dorit nimic altceva decat sa imi petrec ziua undeva calatorind, mirosind un aer diferit, “nou”, dupa atata carantina si izolare in casa.

Am plecat pe 2 ianuarie spre Valea Prahovei si ne-am cazat la Hotel Marea Neagra din Sinaia. Este prima data cand ne cazam la acest hotel, ne-a atras marimea camerei, pozitionarea lui undeva mai sus, nu in centru, si recenziile celorlalti de pe Booking.

Am fost multumiti de aceasta unitate de cazare, camera a fost foarte spatioasa, ceea ce nu prea intalnim des cand ne cazam la noi in tara la acelasi pret, apoi foarte curat, dezinfectat, am avut si balcon, masuta cu scaune unde am servit micul dejun (poate fi adus la camera). Masuta, TV, cuier cu dulap incapator, cam tot ce ai nevoie pentru o sedere placuta, zic eu. Ca pozitionare, cam 10minute de mers pe jos pana in centru.

Asadar, am pornit in prima seara la o plimbare la pas prin Sinaia. Am gasit-o destul de aglomerata, dar Dia s-a bucurat de joaca, de carusel, de o vata cu zahar. Noi de o plimbare placuta la pas intr-o Sinaie plina de luminite, o seara friguroasa dar placuta de iarna.

A doua zi am mers la Partia Sorica din Azuga (Lungime 2100m dificultate: medie, diferenta de nivel 561m), in cautare de zapada pentru Dia si am gasit suficienta. S-a dat cu sania, s-a jucat cu bulgari de zapada si s-a imprietenit cu alti copii.

Apoi am mers la Dino Parc din Rasnov, atractia principala a copiilor din zona aceasta si nu am regretat deloc. Este prima data cand il vizitam si pot spune ca am fost impresionata. Un parc foarte mare, bine organizat si impartit, ce se intinde pe o suprafata de 3 hectare, cu peste 100 de dinozauri in marime naturala. De asemenea, parcul gazduieste locuri de joaca pentru copii, casute in arbori, trasee de aventura, soundbox, expozitii, etc. Vi-l recomand cu tot dragul, nu veti fi dezamagiti!

Adult – 30 LEICopii (3 – 18 ani) – 23 LEICopii (< 3 ani) – Gratuit

Vreau sa va incant cu niste poze facute deasupra Moeciului , in satul Pestera, spre Fundata!

Nu puteam sa nu vizitez si Manastirea Sinaia, daca tot eram aici, mereu imi stabilesc sa vizitez cel putin o Manastire in concediile mele, sau micile mele plecari de acasa.

Asadar, a fost un weekend deosebit de frumos, in care am putut sa ma bucur de o iarna frumoasa, putina zapada, locuri de suflet revazute dar si altele noi! Va astept pe pagina mea de Facebook!

Sunt curioasa, ati vizitat cele prezentate de mine mai sus? Ce impresie v-au facut? Pana data viitoare, kisses!

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.