Skip to content

Oana Roxana Blog

Călătoresc prin viață

Menu
  • Home
  • File de jurnal
    • Casuta Noastra
  • Lifestyle
    • Cumparaturi
    • Ganduri Asternute
  • Calatorii
    • Romania
    • Trasee montane
    • Manastiri Romania
    • Bulgaria
    • Grecia
    • Ungaria
  • Retete
    • Dulciuri
    • Supe / Ciorbe
    • Mancaruri
    • Aperitive
    • Salate
    • Tefal One Pot
  • Colaborari
  • Recenzii
    • Carti
    • TV
Menu

Află de ce gătitul la abur este mai gustos și sănătos atunci când gătești într-un coș de bambus

Posted on 16 November 202216 November 2022 by Oana R

Coșul de bambus își are originea în bucătăriile asiatice, dar se găsește din ce în ce mai des în bucătăriile românești. Nu e de mirare – gătitul la aburi este sănătos. Astfel, preparatele pregătite în acest mod, sunt ușor de digerat, sunt bogate în vitamine și valori nutritive. Te întrebi de ce ar trebui să alegi un coș din bambus și de ce ar trebui să gătești la abur? Iată răspunsurile la întrebările tale:

Gătitul în baie de aburi este cel mai sănătos mod în care se pot pregăti legumele, carnea sau peștele. Acestea își păstrează nu doar culoarea, ci și mirosul, forma, gustul și substanțele nutritive.

Folosită din cele mai vechi timpuri în China și Japonia, gătirea la aburi devine un must have în aceste vremuri, mai ales că toată lumea pune accentul pe o dietă sănătoasă. Ba mai mult, economisești timp, pentru că petreci din ce în ce mai puțin timp în bucătărie.

Ce este gătitul la aburi?

Gătitul la aburi se evidențiază prin faptul că alimentele care urmează să fie pregătite nu au nevoie de contact cu apa. În plus, gătitul la aburi nu necesită adaos de ulei și alte grăsimi.

Circulația vaporilor de apă într-un coș din bambus pentru preparate cu abur hrană sănătoasă face din alimentele preparate chintesența bucătăriei sănătoase. Nu numai că proprietățile lor cele mai valoroase nu sunt eliminate, ci câștigă și o aromă specială într-un mod original și unic.

În timpul fierberii la abur se obține o temperatură mult mai ridicată decât în ​​timpul gătirii obișnuite, ceea ce face, de exemplu, carnea tare, precum cea de vită, moale și suculentă.

Procesul de gătire la aburi

Utilizarea coșului din bambus este mai simplu decât ți-ai putea imagina. Tot ceea ce trebuie să faci este să torini într-o oală o cantitate mică de apă (un pahar ar trebui să fie suficient). Poți adăuga ierburi aromatice și condimentele tale preferate. Când apa atinge punctul de fierbere, pune pe oală coșul de bambus umplut cu alimentele tale preferate (legume, carne sau pește). Și lasă să se gătească pentru 30-40 de minute. Voila!

Nu uita să potrivești diametrul coșului și al oalei. Merită să verifici din când în când nivelul apei din oală și, dacă este necesar, nu ezita să completeazi cu apă clocotită. 

Avantajele gătitului la aburi

Gătitul la aburi este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase moduri de a pregăti mesele. Deoarece aburul este mai fierbinte decât apa fiartă, este nevoie de mai puțin timp pentru a găti. 

Aromele, vitaminele și mineralele sunt păstrate aproape în totalitate în alimente. Metodele tradiționale de gătit elimină multe dintre substanțele nutritive valoroase și au un efect negativ asupra gustului și aspectului preparatelor, fapt ce poate fi ușor evitat prin gătitul la aburi. 

Interesant este că mâncărurile preparate într-un coș de bambus nu au nevoie de grăsimi și sare, deoarece vaporii de apă extrag sărurile care sunt prezente în mod natural în acestea.

Datorită coșului de bambus, preparatele sunt elastice, crocante, moi și suculente, și în același timp ușor de digerat și sărace în calorii.

Alege un coș de bambus potrivit și să un plus de savoare meselor tale zilnice cu kbkstore.ro

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook

Cauta aici:

Bine ai venit!

 

Îți mulțumesc că ești aici! Sper ca postările mele să îți vină în ajutor, să îți aducă un zâmbet pe buze și să te informeze acolo unde ai nevoie!

Pentru colaborări nu ezita să mă contactezi pe pagina de Facebook!

Te astept si pe Facebook!

Oana Roxana

Vizitatori!

627202
Visit Today : 236
Visit Yesterday : 496
This Month : 4235
This Year : 93351
Total Visit : 627202
July 2025
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Jun    

Categories

Bloguri pe care le citesc!

  • Coffee time
  • Din Casuta Noastra
  • Dulce Casa
  • Dana
  • Franturi din viata mea
  • Floarea Casei
  • Explorator prin viata
  • Provocari si obiceiuri

Comentariii!

  • Ioana Radu on Sunt aici!: “Spor la invatat si multa bafta la examen!” Jul 9, 08:53
  • Oana R on Jurnal Iunie – 28/06: “Multumesc din tot sufletul, Ioana!” Jul 6, 05:24
  • Ioana on Jurnal Iunie – 28/06: “Emoționante cuvintele copiilor. Sufletul lor curat s-a lipit de sufletul tau cald, plin de dragostea pe care le-ai daruit-o din…” Jul 2, 11:29
  • Oana R on Jurnal Iunie – 28/06: “A, ce frumos, multumesc din suflet, apreciez cuvintele frumoase! Ma bucur ca citesti cu drag blogul, uneori simt ca e…” Jun 30, 18:46
  • Ramona on Jurnal Iunie – 28/06: “Bună. Mesajele copiilor efectiv mi-au adus lacrimi în ochi;mi-au adus aminte de perioada liceului(long longggg time ago😊)și de profesoara mea…” Jun 30, 05:47

advent album foto bolognese braila briose caini calatorii carti casa ciorba ciorbe copii costinesti cumparaturi defileuldunarii dulciuri educatie elefant femeia fericire genti iubire jumbo jurnal lidl litera manastiri manastiri romania negresa pepco pizza psihologiavietii psihologia vietii rechizite relatii retete rochii romania shein shopping tablou diamante tefalonepot tigla metalica traseu montan viata

Postări populare

  • Jurnal de iunie – 15/06 posted on June 15, 2025
  • Retete gatite la Oala Tefal One pot – Paste cu sos alb & Ciorba de fasole pastai posted on September 24, 2021
  • Paste cu pui la cuptor posted on August 26, 2020
  • Jurnal Iunie – 28/06 posted on June 28, 2025
  • Cine Alege Magia unui Ghiozdan Personalizat? Mamele Creative Știu Răspunsul! posted on June 10, 2025
  • Rase de caini – principalele carecteristici (Partea 1) posted on June 16, 2020
© 2025 Oana Roxana Blog | Powered by Superbs Personal Blog theme