Astazi am gatit niste ardei umpluti cu carne tocata si orez si as vrea sa impartasesc cu voi reteta noastra:
Ingrediente:
- 500 gr carne tocata de porc
- 7-8 ardei potriviti
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 linguri pasta tomate
- sare, piper, marar, patrunjel, boia dulce, condimente
- 80 grame orez
- ulei pentru calire
- 400 gr rosii pasate
Preparare:
- Tocam legumele si punem la calit in putin ulei ceapa si morcovul
- Spalam orezul intr-o apa si apoi il punem peste legume
- Adaugam cele 2 linguri de bulion, amestecam, turnam 2 cani de apa si lasam la fiert 20-25 minute
- Lasam orezul si legumele la racit si ne ocupa de carne
- Intr-un bol punem carnea tocata, impreuna cu condimente pentru carne tocata, sare, piper, patrunjel, marar, boia dulce
- Adaugam si orezul si amestecam cu mana bine
- Ardeilor le taiem coditele, ii umplem de carne, lasam putin spatiu sus, ii punem in oala, adaugam 3 sferturi de apa si 400 gr de rosii pasate
- Ii lasam la fiert 45 min-1h la foc mic, adaugam apa daca este nevoie (eu pun o farfurie asezata peste ei ca sa nu se miste in oala)