Nu rezist niciodata unor briose pufoase si dulci, sunt febletea mea! Le fac in diferite combinatii, rapide si usor de preparat!
Ingrediente pentru 12 buc:
- 200 gr faina
- 150 gr zahar
- jumatate lingurita sare
- 2 lingurite praf de copt
- 80 ml ulei
- 1 ou mare
- 100 ml lapte
- esenta vanilie
- fructe congelate/ciocolata/Nutella
Mod de preparare:
- Intr-un bol mai mare punem ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul (puteti folosi si zahar pudra), sarea, praful de copt
- Intr-un castronel punem ingredientele lichide: oul, ulei, lapte, esenta de vanilie si amestecam cu furculita
- Turnam amestecul lichid peste cel uscat si amestecam cu furculita pana se incorporeaza bine.
- Adaugam fructele. Puteti folosi fructe congelate, eu am folosit zmeura. Trebuie puse asa cum sunt ele, inghetate. De asemenea, am facut si cateva cu Nutella si ciocolata, asa ca am pus deja in formele de briose aluat si am presarat bucatele de ciocolata pe ele, sau Nutella si am trasat dungi cu scobitoarea , iar in restul de aluat ramas am pus zmeura congelata si am amestecat cu spatula.
- Preincalzim cuptorul la 210 grade (fara ventilatie) si punem briosele in cuptor cand a ajuns la temperatura stabilita.
- Timp de coacere: 20 Minute. Testam cu scobitoarea, daca iese curata, sunt READY!
[envira-gallery id=’1139′]
Pofta buna!
(Credit recipee: Inspiredtaste)
Voua va plac briosele? De care faceti mai des? Va pup, Oana!
Imi plac, dar nu fac foarte des. Ultimele dăti cred ca am făcut brioșe sarate
Arată atât de bine brioșele încât îmi vine acum să merg după niște zmeură și să pun în practică rețeta.
Ar fi super!
Ce bine arată ? mi-ai facut poftă ?
Hmmm ma bucur 🙂
Dar ce pufoase arata! Multumesc de reteta, cred ca in proportii sta secretul.
Eu am o tavita pentru briose si mai fac, dar nu ies chiar asa de pufoase.
Mersi!
Foarte pufoase, sa le incerci 🙂
Wow, chair ca sunt rapide. Sigur le voi incerca si eu.
Cred ca in weekend facem si noi niște briose. Ma tot gandesc la ele de 2 saptamani. Reteta ta e perfecta. Dementiale combinațiile!
Ma bucur 🙂
Nu am mai făcut de ceva timp brioșe. Ale tale arată super, asadar, voi salva rețeta.
Super 🙂
Arata absolut delicios. Noi adoram briosele, atat dulci cat si sarate. Voi incerca si reteta ta.
Super!
Imi plac briosele si le prefer tocmai pentru ca sunt rapide si usor de preparat
o gustare perfecta pentru ceaiul de la ora 5, super reteta!
Ce pofta mi-ai facut, trebuie neaparat sa fac si eu zilele astea.
O să încerc și eu rețeta!????
Ador briosele! Se fac usor si se mancanca rapid! Sunt delicioase!