Bulgaria,  Calatorii

Castelul Reginei Maria din Balcic, Gradina Botanica- Bulgaria

Un tablou de basm creaza acest superb castel din Balcic, Bulgaria, situat la malul marii, la 120 km de Constanta si 40 km de Varna. Mai mult de 3000 de specii de plante sunt cultivate in gradina, ce fac parte din 35 de familii florale si 800 de genuri care compun o diversitate deosebita. V-am cam convins, nu este asa?

Pret vizitare gradina: 8 Leva adulti
Pret intrare castel: 6 Leva adulti

Gradina Botanica poate fi parcursa cu ajutorul a trei trasee tematice: traseul plantelor rare, traseul gradinilor si traseul cladirilor. In total sunt 12 gradini cu mii de specii de plante rare: Gradina lui Allah, Gradina Trandafirilor, Gradina Primaverii, Gradina Cascadei, Gradina Getsimanska, Gradina Engleza, Gradina Plangatoare, Gradina Garofitelor, Gradina de Roca, Gradina cactusilor, Expozitia plantelor suculente si Gradina adaptata persoanelor cu handicap.

Castelul a fost construit ca resedinta de vara pentru Regina Maria a Romaniei, in perioada in care Cadrilaterul a apartinut Romaniei (1913 – 1940). Constructia este o vila modesta, alba, cu acoperis de tigla rosie ce emana simplitate, in schimb Gradina Botanica ce o inconjoara se intinde pe o suprafata de aproximativ 16 hectare, dispusa pe un deal abrupt ce coboara in sase terase spre mare, reprezentand una pentru fiecare dintre copiii reginei.

In apropiere de Castelul Reginei Maria se afla Gradina Cascadei. Pana a ajunge la Gradina Trandafirilor vei traversa un podulet, dupa care vei descoperi o priveliste absolut spectaculoasa.

La Queen’s Winery House poti degusta gratuit vinuri cu migdale, trandafiri, miere, pepene verde, etc. Vinurile sunt scose la vanzare pentru cei care sunt interesati sa cumpere.

Privelistea de sus este deosebita, ca de altfel intreg ansamblul Gradinii Botanice, merita cu siguranta vizitata!

Voi ati vizitat Gradina Botanica si Castelul Reginei Maria din Balcic? Pana data viitoare, kisses!

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.