sibiu
Romania

Ce vizitam in Sibiu in 2 zile!

Orasul Sibiu este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei, fiind unul dintre cele mai vizitate orase din Romania anual. Haideti sa va prezint cateva locuri semnificative daca planuiti sa vizitati acest minunat oras!

Puteti incepe traseul vostru de la Turnul Dulgherilor, unul dintre cele mai vechi obiective turistice ale orasului, construit in secolul al XIV-lea de breasla saseasca a dulgherilor in orasul Sibiu.

Piata Mare – piata centrala Sibiu

La 5 minute distanta de mers pe jos de Turn gasiti cea mai mare si cunoscuta piata din centrul vechi al Sibiului, Piata Mare. Aceasta gazduieste Targuri anuale semnificative in Romania si foarte cautate, cum ar fi Targul de Paste sau de Craciun. Turnul Sfatului care a fost construit aici in secolul XIII este cel mai fotografiat obiectiv turistic.

Muzeul Brukenthal

Palatul Brukenthal este cel mai vechi muzeu din tara, dar si cel mai mare din sud-estul Europei si a fost construit intre anii 1778–1788 de baronul Samuel von Brukenthal, guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787). El adaposteste peste 800 de tablouri si alte obiecte de arta, dispuse in cele 13 sali ale muzeului. Etajele 1 si 2 ale Palatului Brukenthal gazduiesc cele mai importante galerii de arta europeana din Romania.

Turnul Sfatului

Simbol reprezentativ al orasului, situat intre cele doua piete Piata Mare si Piata Mica, turnul vegheaza asupra Sibiului inca din anul 1324 cand a avut loc prima mentionare documentara a primariei. Accesul in interiorul turnului se face printr-o scara spiralata cu 141 de trepte.

Piata Mica

Piata Mica face legatura intre Piata Mare si Podul Minciunilor si este zona cu cladiri inalte denumite si “Ochii Sibiului”. Acestea dateaza din secolul XIV – XVI, iar caracteristica lor este logia de la parter, semi-deschisa spre piata cu arcade semi circulare.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor este un pod metalic, construit in anul 1859 deasupra strazii Ocnei care facea legatura dintre Orasul de Jos si Orasul de Sus. Cea mai cunoscuta legenda spune ca “podul are urechi” si “puteri deosebite”, astfel incat orice minciuna spusa aici se va afla iar constructia se cutremura pana ce aduce mincinosul cu picioarele pe pamant. Iarna este foarte frumos luminat si pus in evidenta, nu il ratati!

Catedrala Evanghelica – Piata Huet

La 5 minute distanta de mers pe jos de la Podul Minciunilor se afla Catedrala Evanghelica, construita intre anii 1371-1520, in stil gotic. Ea este dominat de un turn cu 7 nivele, in care se poate urca folosind cele 192 de trepte, care duc la patru turnuri mai mici, semn că orasul avea drept de condamnare la moarte odinioara.

Este prevazuta cu un masiv turn-clopotnita cu o inaltime de 73,34 m, care o face vizibila din aproape orice colt al Sibiului.

Catedrala Ortodoxa Sfanta Treime

La 400 m distanta de Catedrala Evanghelica se afla Catedrala “Sfanta Treime”. Aceasta detine hramul “Sfanta Treime” si a fost construita intre anii 1902 – 1906 de catre arhitectii Virgil Nagy şi Iosif Kamner din Budapesta. Prezinta caracteristicile unei bazilici bizantine fiind o copie la scara redusă a bisericii Sfanta Sofia din Constantinopol.

Iata o harta cu obiectivele prezentate de pana acum, pentru a va arata cat de usor este sa mergeti la pas de la unul la celalat.

Muzeul Astra

Daca in prima zi reusiti sa vedeti toate obiectivele prezentate de pana acum, in a doua zi puteti incepe cu Muzeul Astra situat in padurea Dumbrava Sibiului , care prezinta sinteza civilizatiei populare traditionale de pe teritoriul Romaniei, fiind una din cele mai importante institutii de acest profil din Europa, atat prin patrimoniul cultural reprezentat aici cat si prin programele culturale si educationale pe care le dezvolta. O sa va ia cateva ore bune sa il vizitati, dar nu veti regreta, este deosebit de frumos si complex.

Bilet individual adulţi – 25 lei
– Bilet grup adulţi (grup de minim 20 de persoane) – 20 lei
– Bilet individual pensionari – 12 lei
– Bilet grup pensionari (grup de minim 20 de persoane) – 10 lei
– Bilet individual elevi/studenţi – 7 lei
– Bilet grup elevi/studenţi (grup de minim 20 de persoane) – 5 lei
– Bilet individual copii sub 6 ani – Intrare gratuită
https://muzeulastra.ro/bilete-abonamente/

Grazina Zoologica

Chiar langa Muzeu este Gradina Zoologica, care a fost deschisa in anul 1929 de catre Uzina Electrica Sibiu la initiativa inginerului Szekely caruia i-a venit ideea dupa ce a vazut niste vulpi pe cand efectua lucrari de reparatii la barajul de la Sadu. Gradina are o suprafata de peste 15 hectare si adaposteste in cadrul ei peste 200 de animale si pasari din 52 de specii. Puteti inchiria hidrobiciclete si sa va plimbati langa intrarea in gradina.

Pentru o zi in plus la Sibiu puteti parcurge Transfagarasanul, una dintre cele mai spectaculoase sosele din Romania, cu o lungime de 152 km, intins pe teritoriile judetelor Arges si Sibiu si intalnind in drumul lui multe puncte de interes semnificative cum ar fi: Lacul si barajul Vidraru, Valea raului Capra, Cascada Capra, Lacul glaciar si cascada Balea.

Va recomand Crama Sibiul Vechi pentru o masa foarte buna langa Piata Mare din Sibiu , dar cu rezervare dinainte caci este la capacitate maxima mai tot timpul. Sa incercati Traista Ciobanului si deserturile lor gustoase rau!!

Planuiesti sa vezi Sibiul cat de curand? Daca da, sper ca articolul meu sa ti fi fost de ajutor! Pana data viitoare, Kisses, Oana!

Nu uita sa mi dai un share la articol pe Facebook, m-ar ajuta!

38 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.