Grecia

Cele mai frumoase plaje din Thassos (Grecia)

Frumusetea “Insulei de smarald” a Greciei, insula Thassos, este ca detine multe plaje deosebit de frumoase, cu o culoare a apei cristalina, nisip fin si poti gasi atat plaje amenajate cat si “salbatice”, mai putin cautate de turisti. O poti parcurge cap coada si e imposibil sa nu gasesti un nou coltisor pe care nu-l descoperisei si sa faci o baie si sa te bucuri de frumusetea locului.

Marble beach

Cu siguranta cea mai deosebita este Marble Beach, plaja bogata in pietricele de marmura, care impreuna cu nisipul fin si apa de un verde smarald, imbraca toate un peisaj ireal de frumos. Este situata pe coasta estica a insulei, la aprox 5km sud de Maκrуammοs. Aglomerata in mijlocul verii, noi am ales mereu sa ajungem dis de dimineata si sa plecam pe la pranz. Sunt amenajate umbrele si sezlonguri dar este o bucata mica unde poti sta si independent. Apa se adanceste destul de repede, dar copiii se pot juca in voie si la mal printre pietricele si nisipul fin si placut. Nu trebuie sa ratati aceasta plaja chiar daca drumul de acces dureaza cam 10minute, dar merita cu siguranta!

Chiar langa Marble se afla si Plaja Porto Vathy, o plaja un pic mai lata decat vecina ei si un pic mai linistita.

porto vathy thassos

Paradise Beach

Localizata la 20 km de Limenas, Paradise Beach incanta cu o apa mai calda decat restul insulei, fiind perfecta pentru copii intrucat se adanceste destul de departe. Are un aer de paradis tropical fiind inconjurata de multa vegetatie, aveti combinatia perfecta: salbaticia data de padure si stanci, apa limpede de smarald si nisipul fin auriu.

Golden Beach

golden beach thassos
smartcapture

Pe coasta estica a insulei, la 12 km de Limenas se afla una dintre cele mai cautate plaje de pe insula, mai ales in randul familiilor cu copii, Golden Beach. Este o plaja lata, inconjurata de multa vegetatie, cu o culoare deosebita a apei si nisip fin.

Psili Ammos

psili ammos thassos

Situata la 40 km de Limenas, plaja Psili Ammos este o plaja cu nisip fin, exact cum ii indica numele. Ea are 250 m lungime si e inprejmuita de stanci, ceea ce face placuta activitatea de snorkeling. Multe familii o viziteaza dar nu este neaparat recomandata pentru copii intrucat are portiuni unde se adanceste brusc. Este o plaja foarte frumoasa, dar si destul de aglomerata vara.

Alyki Beach

alyki thassos

O alta plaja foarte aglomerata in mijlocul verii este Alyki. Situata in sud-estul insulei, prinsa intre doua golfuri cu nisip si apa cristalina, plaja este ideala pentru familii cu copii mici intrucat are intrare lina in apa.

Skala Potamia Beach

Skala Potamia este statiunea unde am fost ultima data cazata si am fost foarte multumita de plaja, intinsa pe o suprafata mare, lata, nisip fin, intrare lina in apa, priveliste frumoasa si nu mai spun de superbul rasarit de soare ce m-a incantat deosebit de tare…dar va las sa vedeti si voi!

Va recomand aceasta statiune si plaja celor care aveti copii mici!

Livadi Beach

livadi beach thassos

Iata o plaja salbatica, cum imi place mie sa-i zic pentru ca am zarit-o fara sa o stiu dinainte si am vizitat-o seara cand nu era lume, era doar murmurul apei agitate si un vant recisor. Am adunat pietre pret de o ora, m-am plimbat pe langa stanci, am facut niste poze pe care va las sa le admirati imediat.

Plaja are pietre multe la intrare, iar apa este adanca deci nu o recomand pentru familii cu copii mici dar pentru o iesire din plajele obisnuite ale insulei, DA!

Sper ca v-a ajutat articolul meu, Thassos este o insula deosebita cu o varietate mare de plaje, acum depinde si ce cautati si cu cine mergeti!

thassos

Va mai las in incheiere Marea Egee vazuta de la Manastirea Sf Arhanghel Mihail, in poze needitate intrucat nu pot edita asa frumusete naturala!

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.