Dulciuri

Cheesecake cu ciocolata alba si lamaie (fara coacere)

11 May 2020

Anul acesta de ziua sotului m-am gandit sa pregatesc ceva special, un tort care sa nu-l fi facut pana acum si totodata ceva pe gustul lui si tot rasfoind printre retetele torturilor fara coacere am dat peste acest tort minunant la gust dar si usor de preparat! Vi-l recomand cu mare drag!

Ingrediente:

Pentru blat avem nevoie de:

  • 200-250 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt

Pentru crema avem nevoie de:

  • 450 gr Ricotta (eu am luat-o de la Lidl)
  • 250 gr Mascarpone (tot de la Lidl)
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr smantana pentru frisca (am folosit La Dorna)
  • 200 gr ciocolata alba (am folosit Milka)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • suc de la 1 lamaie
  • 20 g gelatina (am folosit de la Dr Oetker gelatina fin maruntita alba)

Preparare:

  • Bagam biscuitii la robotul maruntitor pana sunt pisati bine si ii amestecam cu untul topit. Avem grija sa ii amestecam bine, astfel incat untul sa intre bine in biscuiti, apoi asezam intr-o tava cu pereti detasabili rotunda cu diametrul de 23 cm. Apasam cu degetele bine sa se faca o baza omogena la baza tavii. Punem blatul la frigider pana ne ocupam de crema.
  • Punem ciocolata alba la baine marie sa se topeasca (pe aragaz punem o oala cu putina apa si pe oala asezam un castron , eu folosesc un vas de yena rotund, lasam focul incet astfel incat apa sa fiarba incet si topim ciocolata calda in bolul de yena). Mixam Ricotta cu Mascarpone si zaharul pudra, adaugam ciocolata alba topita, apoi sucul de lamaie si coaja de la o lamaie.
  • Punem gelatina intr-un bol mic, turnam peste ea apa rece (cum scrie pe instructiuni, eu am folosit de la Dr Oetker gelatina fin maruntita alba) si o lasam la hidratat cateva minute. Dupa ce incepe sa se umfle, o punem la baine marie impreuna cu 2 linguri din crema de branza facuta anterior si amestecam bine pentru a se incorpora bine.
  • Turnam peste amestecul de branza cu ciocolata alba si lamaie facut anterior si mixam.
  • Pregatim frisca – batem 250 ml smantana pentru frisca (la mixerul meu o bat fix 7 minute pe ceas cu viteza crescand de la mic la mare) si o incorporam si pe aceasta la amestecul de branza si amestecam sa se incorporeze toate.
  • Punem crema peste biscuitii din tava, o nivelam frumos si o bagam la frigider de preferat toata noaptea sau minim 5 ore.
cheesecake cu ciocolata alba si lamaie

Daca va place ciocolata alba si aveti o slabiciune pentru lamai, acest cheesecake fara coacere cu siguranta va fi pe gustul vostru!

Sa-mi spuneti cum v-a iesit dupa ce il preparati!

Inspiratie reteta tort: Maverick Baking

Kisses, Oana!

  1. Arata mai mult decat bine! La multi ani sotului! Sa fiti mereu voiosi si sa aveti zambetul pe buze! ❤️

  2. Nu am incercat niciodata sa gatesc cheesecake, insa reteta aceasta o voi salva si o voi testa curand. Poate reusesc sa-l impresionez si pe al meu 😀 Arata delicios!!

  3. O singură dată am făcut cheesecake după rețata Jamilei, dar mi s-a întărit blatul de biscuiți într-un hal, că abia reușeam să înfigem lingura! :)) De atunci, mi-e teamă să mai încerc!

  4. Arată excelent, mi-ai făcut mare poftă!
    La mulți ani soțului tău și felicitări pentru tine!
    Mulțumesc pentru rețetă, mi-ar plăcea sa o încerc.

  5. Îți voi lua ideea și o voi transforma în ceva vegan în viitor 🌱 momentan am și eu în plan un cheescacke, doar că e total diferit.

  6. Arata tare bine, nu am ce zice! Mie insa nu mi-a placut niciodata cheesecake-ul, nu stiu de ce sincer:)) O sa ii arat reteta mamei totusi, ei sigur ii va placea

  7. Cheesecake este prajitura mea preferata. N-as putea sa refuz niciodata o astfel de prajitura. Chiar am sa incerc reteta ta. Nu am facut cu ricotta niciodata

  8. Ce idee faina cu scoicile decorative! Imi place la nebunie sa folosesc mascarpone la prajituri, asa ca vreau sa incerc si reteta ta. Multumesc! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *