Una dintre cele mai gatite ciorbe din toate casele romanilor este cu siguranta ciorba de perisoare. Astazi am ales sa impart cu voi reteta acestei ciorbe, deja stiuta de voi toti, desigur, dar poate va inspir sa o preparati zilele acestea!
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 ardei kapia
- telina
- 3-4 cartofi
- rosii tocate
- condimente, patrunjel, leustean
- bors / suc de lamaie
- Perisoare: 1 ceapa mica, 500 gr carne tocata, 1 ou, 1 lingura de orez, condimente pentru carne tocata
Mod de preparare:
- Eu calesc putin legumele tocate inainte de a pune apa sa fiarba (ceapa, morcovi, ardei, telina).
- Dupa 20 minute pun cartofii si rosiile la fiert alaturi de celelalte
- Adaug bineinteles condimente , cimbru
- Dupa 15 minute adaug perisoarele si sucul de la o lamaie (sau bors)
- Mai le las 10-15minute, verific daca sunt fierte, sting focul si presar patrunjel deasupra.
Pofta buna!
Voi cat de des preparati ciorba de perisoare?