Tocmai ce ai ajuns acasa de la un control medical iar diagnosticul nu pare sa fie cel la care te-ai asteptat? Sau poate vrei sa iei masuri cu privire la kilogramele in plus adunate dupa o perioada de timp mai stresanta (sau sarbatori), ori poate semnele imbatranirii premature isi fac resimtite aparitia.
Indiferent de contextul in care te afli, starea ta de sanatate poate avea de suferit. Dar niciodata nu e prea tarziu sa revii pe fagasul cel bun si sa faci o serie de schimbari in bine. Iata cate aspecte cheie care te pot ajuta sa-ti atingi principalul tel de anul acesta.
Asigura-te ca dispui de mese regulate si echilibrate
Amanarea meselor sau pedepsirea corpului in acest mod, nu este o modalitate prin care sa renunti la cateva kilograme sau sa-ti imbunatatesti conditia de sanatate, ci dimpotriva. Chiar daca alegi sa urmezi o dieta alimentara, trebuie sa mai stii si ca, planurile nu sunt universal valabile. Inainte de toate, este necesar sa tii cont de afectiunile si lipsurile din organism, ca mai apoi sa-ti alcatuiesti un program de masa stabil si adecvat corpului tau.
Vei invata cu timpul ca, eliminarea unor kilograme in plus se poate face inclusiv fara sa te informetezi, ba chiar cu o alimentatie satioasa, sanatoasa si echilibrata.
Elimina viciile
In mod cert, viciile nu vor face decat sa accelereze impactul anumitor probleme de sanatate, nicicum sa ofere o solutie la o serie de probleme existente. De exemplu, fumatul poate afecta nu doar plamanii, cat si ficatul, stomacul, pielea etc. Ca prin urmare, nu exista o alternativa sanatoasa la fumatul traditional, nici macar daca vorbim de tigarile electronice sau Elf Bar-urile. Cu cat le elimini din stilul tau de viata mai repede, cu atat vei remarca mai multe beneficii asupra sanatatii.
Creeaza-ti un program de lucru vs. pauze
Task-urile care se aduna intr-un timp scurt sau lipsa de ocupatie te pot incuraja mai mult ca niciodata sa ai un stil de viata productiv dn punct de vedere profesional, mai ales cand te gandesti ca acest lucru te-ar putea ajuta sa-ti imbunatatesti statutul financiar. Insa, acest lucru nu este intotdeauna o abordare sanatoasa. Corpul tinde sa-si piarda din energie si resurse. Iar ca urmare, necesita si pauze pentru a se reincarca. Astfel, pauzele devin o regula esentiala pentru tine, ce trebuie direct proportionata cu timpul si volumul de lucru. Nu putem omite si ca, odata cu cresterea numarului celor care lucreaza de acasa, riscul de a dezvolta un stil de viata toxic din acest punct de vedere este intr-o crestere considerabila.
Nu ezita sa faci miscare
Odata ce ai echilibrat alimentatia, programul de lucru si viciile, de pe lista nu trebuie sa lipseasca si miscarea. Este insuficient sa iei o pauza de la lucru, daca iti vei completa timpul acesta liber stand cu ochii in calculator sau pretutindeni intins pe o canapea. Miscarea este esentiala pentru un corp si o minte sanatoasa, cel putin 30 minute pe zi dupa cum ne recomanda specialistii, fie pe perioade mici si dese care pot completa aceasta durata minima sau chiar peste.
Odihna este cheia marilor succese!
Si nu in cele din urma, activitatile de peste zi necesita a fi completate cu un program de odihna pe masura. Tot specialistii ne atentioneaza ca ar trebui sa avem cel putin 8 ore consecutive de odihna pen parcursul noptii si ca, somnul cel mai sanatos se desfasoara in intervalul orar 23:00-7:00. In lipsa unui somn deficitar, cu putine ore sau mai mult decat aceasta medie pe care specialistii ne incurajeaza s-o respectam, organismul nu va mai oferi acelasi grad de productivitate si pot aparea inclusiv o serie de probleme.