Dezvoltare personala

Cum trebuie sa fie un barbat intr-o relatie?

Am vorbit despre femei, despre frumusetea lor interioara, naturalete, feminitate, dar hai sa vorbim si despre barbati. Femeile iubesc la barbati cateva caracteristici de baza si anume puterea cuvantului, simtul umorului, sprijinul neconditionat si alte cateva trasaturi, haideti sa vorbim despre ele!

Tata bun

Stiti acel proverb “cucereste leoaica cucerindu-i puii”? Ei bine, un tata bun care-si iubeste copiii si este alaturi de ei este un om deosebit in fata femeii lui. Menirea unui barbat este sa aduca hrana copiilor dar sa fie si prezent in viata lor. Din pacate, barbatii in ziua de astazi au multe alte preocupari, sa faca bani, sa dezvolte cat mai multe afaceri ca sa aiba copilul de toate cand va creste, dar in viata acestuia tatal este absent. Astfel, copilul se infunda in gadget-uri si isi vede tatal doar finantator si stie ca are spatele acoperit. Dar evident ca nu generalizam, exista barbati care trag pentru familie, care stiu sa imparta si una si alta, ofera si siguranta financiara familiei, dar sunt totodata prezenti in viata copiilor astfel incat acestia sa aiba multe amintiri frumoase impreuna. Femeia apreciaza un barbat care stie sa se imparta intre cele doua, este intelegatoare cand trebuie sa lipseasca, dar atunci cand este acasa e alaturi de ei suta la suta. Un tata adevarat este modelul copilului lui, acesta din urma vede in el calitatile pe care vrea si el sa le aiba ulterior, un model, o inspiratie.

Responsabil

Am spus ca tatal trebuie sa fie finantatorul de baza al familiei, un om integru si de cuvant. De preferat este ca un barbat sa munceasca mai mult decat o femeie, sa isi asume responsabilitatile si sa aduca siguranta familiei. Daca ceva se strica in casa, el este cel care aduce solutii (suna instalator, plateste, verifica lucrarea). Daca se strica masina, el merge la service, el se ocupa. E important ca el sa fie o siguranta in viata femeii, sa nu se simta ea depasita de situatie, sa le faca pe toate ea singura si sa nu stie de unde sa se apuce mai intai. Un barbat responsabil nu cauta validare de la iubita lui, nu cade emotional cand un eveniment neplacut se intampla si are nevoie de sprijinul ei moral. Un barbat puternic nu cade in fata la nimic, se ridica, gestioneaza ferm si merge mai departe.

barbatii in relatii

Iubitor, protector

Citesc multe carti de religie si nu pot sa nu va exemplific fraze profunde din ele cum ar fi “Iubiti femeile voastre cum a iubit Hristos Biserica si s-a dat pe sine pentru ea”. Un barbat adevarat are puterea sa-si faca femeia fericita. Sunt rari barbatii care chiar STIU sa o faca fericita si implinita, un barbat care stie sa arate iubirea, sa fie sensibil, sa fie profund si protector. Este esential ca cei doi parteneri sa fie ca niste prieteni foarte buni, sa vorbeasca mult, sa se sustina reciproc, sa faca o echipa buna impreuna.

Sa aiba simtul umorului, sa fie spiritual

Femeilor le plac barbatii bucurosi, veseli, glumeti, ironici si de ce nu autoironici de multe ori. Nu le plac barbatii conflictuali, cu reprosuri permanente sau plictisiti de viata. Aventurier, cu o doza mica de nebunie, nu strica niciodata.

barbatii, relatii

Comunicativ, sincer

Un barbat care stie sa isi exprime sentimentele dar mai ales sa stie sa asculte si sa inteleaga sufletul femeii. Este atat de important ca un barbat sa stie cum sa asculte o femeie si sa citeasca printre randuri. Sinceritatea este un must, cu cat minte sau e prins cu minciunele mici si nevinovate, increderea femeii scade din ce in ce mai tare si se destrama tot zidul pana la prabusire.

Sa nu fie posesiv sau gelos

Daca femeia are o fire independenta, aceasta posesivitate sau gelozie o face sa se indeparteze imediat. Din acestea poate naste si violenta si nimic nu e mai greu de dus decat un om “bolnav” care sa vada risc in absolut tot ce faci sau misti. Nicio femeie nu ar trebui sa suporte un om posesiv si gelos dus la extrem langa ea. Nu o sa duca o viata relaxata si normala.

In incheiere as vrea sa spun ca barbatul adevarat isi pune femeia pe tron si o iubeste sincer si nu se pune pe el. Nu vede numai cate face el, cate trebuie sa faca pentru el, cate detine, ce bun afacerist este, ce mandru e el…Prost si mandru. El vede valoarea ei si prin iubirea ei nemarginita, el straluceste.

Barbatul potrivit pentru mine este in primul rand sincer, respectuos, cu un simt al umorului dezvoltat, calm (pentru a ma mai tempera), controlat, sigur pe el, responsabil, foarte comunicativ, afectuos, aventurier, dornic de nou dar cel mai important cu stapanire de sine, asumat si cu picioarele pe pamant.

Va astept parerile, as always, kisses,

Oana!

23 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.