*Articol sponsorizat
Izolația de celuloză este un produs de ultimă generație care vă menține casa mai răcoroasă vara și mai caldă iarna. Nu este singurul produs de izolare termică de pe piață, dar este unul dintre cele mai versatile și mai rentabile. Articolul de astăzi arată câteva motive pentru care ar trebui să înlocuiți spuma poliuretanică cu care vă este izolat podul / mansarda casei, cu izolația de celuloză pulverizată sau suflată.
Scapă de mirosul toxic și deranjant
Spuma poliuretanică emite substanțe nocive, chiar și după ani de zile de la aplicare pe pereți, în pod, în mansarde și alte spații. Comparativ, izolația de celuloză nu are vreun miros, cu excepția unui miros ușor de ziar (deoarece este realizat din ziare reciclate). Dar tehnicienii de azi, din România, instalează izolația de celuloză în pereți interiori, în pod și apoi o sigilează. Nu îi vei simți mirosul decât dacă te duci într-un pod neterminat. Când mirosurile de spumă se strecoară în casa ta, nu sunt deloc plăcute și mai mult decât atât… pot persista.
Degradarea în timp, un factor de luat în calcul
Spuma poliuretanică se degradează în timp. Unii producători de spumă de acest tip promit zeci de ani de izolație, dar realitatea este că aplicațiile comerciale de spumă de pulverizare durează de obicei doar 15 ani sau chiar și mai puțin – uneori abia depășesc cei 10 ani. Izolația cu spumă se degradează și mai rău atunci când este aplicată în climă rece. Din fericire, climatul rece din țara noastră nu este o problemă pentru izolația de celuloză instalată chiar iarna!
Pericole pentru sănătate
Praful ce este generat de spuma pulverizată (la aplicare) poate persista ani de zile. Unele substanțe din spumă, numite izocianați, pot fi periculoase pentru plămâni și sănătate dacă sunt inhalate. Substanțele chimice pot pătrunde în aer atunci când sunt expuse la căldură – prin operațiuni ce folosesc unelte pentru forare, sudare, tăiere sau șlefuire (în apropierea spumei poliuretanice). Dacă intenționați să reparați lucrurile și dacă există o izolație cu spumă în apropiere, s-ar putea să vă expuneți la fumuri nocive.
Iată un reportaj care arată ce afecțiuni poate să producă acest material:
Din contră, izolarea cu celuloză ameliorează pericolele pentru sănătate asociate cu alte produse de izolare. Este un produs ecologic, are proprietăți ignifuge, respinge dăunătorii și poate atenua creșterea mucegaiului.
Îndepărtarea izolației vechi
Dacă te-ai decis să îți izolezi podul sau mansardă, pentru prima dată, îți recomandăm să alegi izolația cu celuloză deoarece:
– izolatia din celuloză este suflată sau pulverizată, în felul acesta celuloza umple golurile și oprește mai bine scurgerile de aer;
– formează un strat compact de izolare, fără punți termice după aplicare;
– te vei bucura de facturi mai mici la energie;
– calitatea aerului se va îmbunătăți considerabil și vei avea parte de un microclimat sănătos în căminul tău;
– izolația naturală nu emite substanțe volatile periculoase pentru sănătatea ta și a mediului;
– vei beneficia de o izolație fonică perfectă;
– vei observa performanțe termice sporite, casa ta va fi mai caldă iarna și mai răcoroasă vara;
– materialele sunt tratate împotriva focului, mucegaiului, insectelor și rozătoarelor;
– vei fi surprins de execuția rapidă a izolației, fără creare de deșeuri.
Alege isteț și contactează acum unul dintre reprezentanții cei mai experimentați de la izolatiinaturale.ro pentru mai multe detalii!
Bună ziua,am văzut că sunteți total împotriva spumei poliuretanice(eu cu asta ma ocup).Ce vreau sa va spun….faceți niște comparații de performanță intre 15 cm grosime de celuloza(Lamda 00.38) și 3 cm se spumă poliuretanica celulă închisă (care poate fi pe baza de apă cu Lamda de 00.30 sau gaz HFO Lamda 00.26 ptr 10 cm grosime).Conform fiselor tehnice și declarațiile de performanță spumă poliuretanica cu celulă închisă are 00.30 pe apa și 00.26 HFO iar celulă deschisă are 00.39 Lamda.In 48 de ore ajunge la maturitate nu miroase nu arde.Aici ma refer la spumă de calitate…BASF,Syntesia,Plixxent,PCC nu China Turcia alte produse fără agremente europene.Deci Celuloza miroase a ziar continuu și are o performanță cu 30% mai slaba ca spumă poliuretanica celulă închisă dar egala cu performanță Spumei poliuretanice Celulă deschisă. Sa nu uit Spumă poliuretanica celulă închisă reprezinta o barieră de vapori ptr ca are absorbție la apa doar 0.2%. http://www.izoterm-system.ro va salută și nu denigrează celuloza care are și ea locul ei dar mai jos pe scara izolatorilor termici.Poza cu declarații de performanță.
https://youtu.be/GbI7qqhnEp0