Mancarea de varza este mereu o alternativa buna cand nu mai stii ce sa mai gatesti, se prepara foarte usor si este extrem de gustoasa! Haideti sa va arat cum o prepar eu:
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (pulpa, coaste, piept mai gras)
- carnea de pe o scarita de porc
- 1,5 kg varza dulce, proaspata
- 1 ardei kapia
- 2 cepe
- 2 linguri pasta tomate
- sare, piper, marar, cimbru, chimen, patrunjel, alte condimente
- 100 ml suc de rosii
Preparare:
- Am curatat legumele si am pus cepele la tocat in robotul de la Bosch
- Am taiat carnea cubulete si am pus-o la calit cam 7-8 minute . Am folosit si carnea de la o scarita pentru mai multa grasime. Carnea trebuie rumenita, nu sa se prajeasca in apa.
- Am calit legumele in alta tigaie si apoi le-am pus peste carne, am pus sare, piper, jumatate de lingurita de chimen si le-am lasat impreuna la calit cateva minute
- Turnam apa calda 200 ml si lasam sa fiarba 30 minute. Am mai adaugat apa pe parcurs cate putina.
- Varza am spalat-o, apoi am bagat-o in robotul meu de bucatarie de la Philips si am tocat-o.
- Am frecat varza cu sare in maini putin pana am inmuiat-o.
- Am pus-o peste carne, am amestecat cateva minute in oala, am mai pus condimente, am adaugat suc de rosii, bulion si am lasat totul 20 minute la foc mediu.
Varza este gata, miroase ametitor de bine in bucatarie si sunt sigura ca veti savura cu drag mancarea gustoasa! Deeci:
Imi place mancarea cu varza… si pare si simplu de facut. thank you 🙂
Cu drag!!