nu exista oameni rai
Dezvoltare personala

Nu exista oameni buni si oameni rai, exista oameni fericiti sau nefericiti!

Nu exista oameni buni sau oameni rai. Toata lumea oscileaza intre cele doua. Daca tu creezi o atmosfera placuta, toata lumea se comporta minunat in jurul tau. Daca tu creezi o atmosfera neplacuta, lumea se comporta neplacut. Haideti sa discutam!

Vreau sa punctez un lucru gresit in gandirea oamenilor care limiteaza bunastarea si bucuria lor de a trai linistiti. Oamenii au tendinta sa imparta oamenii din jurul lor, ii clasifica in om bun sau om rau. “Nu pot lucra cu acel om la munca, este ingrozitor, ma stoarce de puteri si energie”. Intrebarea mea este: ce anume te clasifica pe tine sa il pui in acea categorie? Din momentul in care tu crezi ca esti BUN, esti indreptatit sa distrugi raul? Oamenii din jur se afla la diferite niveluri de experienta si intelegere, sunt atat de diferiti. Daca acel cineva nu este ca tine, automat este rau? Fundamentul bunatatii si ceea ce crezi TU ca este bunatatea sunt decise de catre tine, asa cum le vezi chiar tu. Nu este corect sa gandesti asa. Iti umpli sufletul de suparare, de frustrare, de lipsa de toleranta si chiar invidie. Esti in situatia in care esti supusul celuilalt si nu mai o vointa a ta proprie. Alege sa fii PRO VIATA. Alege sa traiesti viata suta la suta! Daca tu alegi sa iubesti si sa traiesti viata din toti porii tot timpul, atunci tu alegi sa fii “voluntar” al celor din jur. Devii dispus sa tolerezi, sa iei omul sa cum este, nu il clasifici, nu il cauti in amanunt.

Cum sa realizezi asta? Cum sa te comporti cu acel coleg bau-bau? Simplu: Alegi sa spui: viata mea NU este despre el. Este despre MINE. Este despre cum sunt EU. NU conteaza cum este el, cum sunt ei, este alegerea lor. Dar cum sunt EU, este alegerea MEA. Asta este calea mea. Nu conteaza ce fac ei, eu sunt ASA. Pentru ca eu nu dau libertarea celorlalti sa ma poata perturba din drumul meu. Da, sigur pot fi enervat, sau pot fi fericit sau nefericit, dar aceste privilegii le pastrez pentru mine. Gandeste-te: daca cineva decide cum sa ma simt eu acum in interior (furios, sufocat), aceasta nu este oare dominare absoluta? Sigur ca ceea ce ni se intampla din exterior, nu putem controla noi in totalitate, dar ceea ce este in interiorul nostru este numai alegerea noastra. De multe ori atunci cand intelegem asta, ne dam seama ca persoana aceea nici nu era asa de “rea”. O vedem acolo, prezenta si cam atat. Noi suntem atenti la drumul nostru, nu dam forta celorlati sa ne intre in interior.

“Daca vrei ca cei din jurul tau sa fie ideali, perfecti, atunci ar trebui sa mergi in RAI, chiar acum!” Numai acolo exista perfectiune pe toate planurile. Dar daca tu crezi ca ceea ce faci este semnificativ, de valoare, trebuie sa inveti sa iei oamenii ca atare si sa i accepti pe toti asa cum sunt. Nu exista oameni perfecti. Daca te hotarasti sa nu mai spui DA la unii si NU la unii, ci doar un simplu DA peste tot in jurul tau, atunci vei gasi o cale.

Cum sunteti voi? Va feriti sa puneti clasificari pe oameni si sa va tineti de drumul vostru sau sunteti abatuti? Va multumesc ca ma urmariti, kisses,

Oana

16 Comments

 • Gabriela Bratu

  Am o astfel de persoana la munca. Nu ne putem abține sa nu îl bagam într-o categorie. Când un om tine sa se poarte urat cu toată lumea… Sigur are o problema

  • Oana R

   Corect, numai ca eu spuneam sa avem forta sa nu ne distrugem moralul si psihicul nostru din cauza persoanelor problematice. Imp e sa ne detasam de ei si sa nu ne afecteze interiorul nostru.

  • Ion anamaria

   Exact. Cunoac cateva persoane, cu un caracter nervos uneori ,negativist
   si evit sa atau aproape de ei atunci cand ne întâlnim .Practic simt cumva ca imi dau energie negativă.asa ca ii consider niate oameni nefericiti.

 • Oprea Carmen

  nu, nu esti indreptatit dar chiar exista persoane care te storc de puteri, si trebuie sa incerci sa te protejezi cumva, unele persoane iti pot fi apropiate si nu te poti departa prea mult de ele!

 • portiadecitit

  Nu pun neaparat oamenii in categorii, insa uneori oricat ai incerca sa ignori si sa incerci sa te indepartezi de unii oameni, oricat ai incerca sa ii intelegi, pur si simplu nu poti pentru ca se comporta mult prea urat cu toata lumea.

 • Simona

  Deseori oamenii nefericiti isi varsa sentimentale negative in jur. E bine sa invatam sa actionam si reactionam cat mai controlat. 🤗

 • Andraxela

  Eu am incetat sa mai etichetez oamenii intr-un anumit fel, m-am focusat pe propriul meu drum si pe porpria persoana. Acest lucru chiar daca cumva m-a indepartat de ceilalti, m-am axat pe propria dezvoltare. Poate suna egoist, insa pentru mine a fost cea mai buna decizie!

 • ellafairytale

  Nu prea incerc sa schimb oamenii, cred ca fiecare are drumul sau in viata. Incerc sa fiu insa cea mai buna varianta a mea.

 • albusteluta

  Asa este! Cei care sunt nefericiti sunt cei care privesc mereuin curtea vecina. Ei vor face mereu comparatii si supozitii!

 • lucruriprivitedejosinsus

  Nu cred ca am catalogat niciodata oamenii in niciun fel, suntem diferiti si asta e.

Leave a Reply

Your email address will not be published.