Printesa mea este innebunita dupa orezul cu pui si legume, il fac saptamanal si vreau sa impartasesc cu voi reteta simpla dupa care il prepar!
Ingrediente:
- 1 cescuta de orez (la 4 cescute cu apa)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei kapia
- piept de pui
- patrunjel, marar, condimente
- sare, piper
- rosii
- optional ciuperci

Preparare:
- Taiem pieptul de pui in bucati mici, curatam si tocam legumele
- in 2 linguri de ulei punem carnea la calit si o lasam sa se prajeasca putin
- cand si-a schimbat culoarea punem ceapa si lasam la calit cateva minute
- punem morcovul, ardeiul si optional ciupercile si lasam la calit cateva minute
- spalam orezul in cateva ape si il punem peste celelalte si amestecam- eu fac de obicei o ceasca de cafea – la o ceasca de cafea pun 4 cesti de apa
- condimentam cu sare, piper, condimente (eu pun si un cub maggi de gaina)
- lasam sa fiarba la foc MIC 20 minute
- adaug apa daca e nevoie (mai adaug de obicei cam 2 cescute), mai condimentam (marar, sare)
- pun 4 linguri de rosii bulion si mai las la fiert 10-15 minute pana orezul e fiert bine
- la sfarsit presaram patrunjel deasupra.

Pofta buna!
Kisses,
Oana
Yummy, ce bine arată! În felul acesta prepar și eu orezul, ba chiar uneori îl fac de post și e la fel de gustos!
Arata delicios. Asa nu l-am preparat niciodata. O sa iti incerc reteta.
Mi-ai dat o suuper idee pentru masa de mâine! Asta o sa gatesc și eu pentru cel mic!?
Fac ceva gen, dar cu legume chinezestinsi cu ananas.
Eu nu prea sunt fană orez, dar în combinația aceasta cel mai probabil l-aș servi.
si eu fac destul de des aceasta mancarica, ii place mult de tot si Evei, vara este super buna si rece!
Îmi place acest fel de mâncare și îl gătesc destul de des.
Mulțumesc pentru recomandare!
Ce bine arată. Voi încerca și eu să îl prepar așa.
Aproape la fel pregatesc si eu pilaful, daca am si un pic de salata de varza pe langa e perfect.
Iubesc orezul si este delicios in combinatia asta. Mai fac reteta asta si cu orez basmati
Mie imi place mult orezul integral cu legume si putin prajit.
Arata foarte bine! Si noi facem in acest fel, dar folosesc orel brun 🙂