Buna dragilor! Astazi vreau sa va prezint reteta de paine pe care o fac eu cel mai des. Ajutorul meu in prepararea ei este Robotul de bucatarie primit in dar de la sotul meu anul trecut, Teesa TSA3545 Easy Cook 6 (5.5. litri 1400 w).
Ingrediente:
- 400 gr faina tip 650 (eu o folosesc pe cea de la Lidl)
- 1 lingura zahar
- 1 lingura sare
- 1 plic drojdie uscata Dr Oetker
- 210 ml apa calda
- 30 gr ulei
- unt si lapte pentru final
Preparare:
In bolul robotului de bucatarie am pus faina cernuta:

Am adaugat sarea, zaharul si drojdia uscata si apoi am amestecat ingredientele uscate:




Am incalzit apa in cuptorul cu microunde 1 minut si am adaugat-o, apoi 30 ml ulei.


Am pus vasul in robot si am dat drumul la nivelul 2 din 5. Am lasat sa mearga 6-7 minute. Coca s-a desprins total de carlig si cand am ridicat capacul a cazut in bol, nu se lipeste de maini, a iesit perfect!


Am uns coca in maini cu ulei si am asezat-o intr-un castron, l-am acoperit si l-am dus intr-un loc cald. Am lasat la dospit aluatul timp de o ora.

Dupa o ora, ta-da:

Asezam coca pe blatul de lucru. Intindem cu mainile coca sa o aplatizam putin apoi o rulam ca la clatite. Dupa ce o rulam, unim partea de final, sa o imbinam bine. Mai rulam o data coca, dar de data aceasta incepand din lateral, apoi imbinam iar la final si ciupim coca putin. O sa va fac un filmulet cu partea aceasta si o sa il pun ulterior, daca sunt doritori (let me know!). Facem un dreptunghi din coca si il rotunjim frumos la margini, il punem apoi in tava pe hartia de copt (presarata cu putina faina). Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute.


Intr-un bol mic amestecam putin unt topit cu lapte si ungem painea noastra cu acest amestec cu o pensula.


Presaram si putina faina deasupra apoi taiem cu cutiul in trei locuri, nu prea adanc.

Dupa ce s-a incins cuptorul la 200 grade, bagam painea si o lasam la copt pentru 30-35 Minute.


Painea noastra este gata, eu o infasor imediat cum o scot intr-un prosop si o las acolo sa se raceasca putin, astfel coaja nu ramane tare.

Daca v-a ajutat reteta mea, nu ezitati sa dati un semn, pana data viitoare, va pup!
Salut, mulțumesc frumos pentru reteta! Am incercat-o azi într-un KitchenAid Artisan, insa imi pare ca cerea un pic mai multa apa, probabil un total de 250ml. Am folosit faina 650. Oricum ma bucur tare ca am gasit o rețetă faina! Merci mult!
Cu drag!
FB EXPLICAT MULTUMESC MULT ,O ZI SUPER!!!
Cu drag!