pandispan cu zmeura
Dulciuri

Pandispan cu zmeura

Haideti sa facem impreuna astazi un pandispan pufos si gustos, ce poate avea in compozitia lui diverse fructe precum: zmeura, visine, capsuni, prune, etc. Se face repede si cu siguranta va fi pe placul tuturor celor dragi!

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 grame unt topit
  • fructe (eu am pus zmeura 200gr)
  • zahar pudra pentru decorat (optional)

Mod de preparare:

  • Separam albusurile de galbenusuri si in bolul cu albusuri incepem sa mixam tare 3 minute pana se spumeaza apoi adaugam putin cate putin 100 gr zahar
  • Topim untul si il lasam la racit
  • Batem galbenusurile cu restul de zahar 100gr si putina apa (2-3 linguri) 4-5 minute
  • Turnam compozitia peste albusuri, adaugam faina cernuta, praful de copt, plicul de zahar vanilat si untul topit si racit.
  • Amestecam cu miscari largi cu spatula pana se incorporeaza toate ingredientele
  • Turnam jumatate de compozitie in tava, punem fructe, eu am folosit zmeura, apoi cealalta jumatate de compozitie si iar fructele deasupra.
  • Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade – 40 minute.
  • Lasam prajitura la racit apoi presaram zahar pudra deasupra.

Pofta buna!

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.