Dulciuri

Pandispan cu zmeura

14 August 2020
pandispan cu zmeura

Haideti sa facem impreuna astazi un pandispan pufos si gustos, ce poate avea in compozitia lui diverse fructe precum: zmeura, visine, capsuni, prune, etc. Se face repede si cu siguranta va fi pe placul tuturor celor dragi!

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 grame unt topit
  • fructe (eu am pus zmeura 200gr)
  • zahar pudra pentru decorat (optional)

Mod de preparare:

  • Separam albusurile de galbenusuri si in bolul cu albusuri incepem sa mixam tare 3 minute pana se spumeaza apoi adaugam putin cate putin 100 gr zahar
  • Topim untul si il lasam la racit
  • Batem galbenusurile cu restul de zahar 100gr si putina apa (2-3 linguri) 4-5 minute
  • Turnam compozitia peste albusuri, adaugam faina cernuta, praful de copt, plicul de zahar vanilat si untul topit si racit.
  • Amestecam cu miscari largi cu spatula pana se incorporeaza toate ingredientele
  • Turnam jumatate de compozitie in tava, punem fructe, eu am folosit zmeura, apoi cealalta jumatate de compozitie si iar fructele deasupra.
  • Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade – 40 minute.
  • Lasam prajitura la racit apoi presaram zahar pudra deasupra.

Pofta buna!

  1. Iaaaammmiiii! Ce bine arata!! Ceva in genul acesta fac si eu, doar ca pun rodie in loc de visine, nu prea mananc fructe in compot sau prajituri, dar rodia mi se pare racoritoare. Singurul dezavantaj e faptul ca face ca prajitura-pandispan sa nu iasa foarte pufoasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *