Daily Blog - Lifestyle,  Manastiri Romania

Plimbarea de duminica la Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian din Cheile Dobrogei

Buna dragilor! Duminica ce tocmai a trecut am fost la o Manastire foarte frumoasa in zona Dobrogei, pe care o vizitam cu mult drag de fiecare data si anume – Manastirea Sf. Ioan Casian!

Situata destul de aproape de orasul nostru, Constanta, respectiv 46km, aproximativ o ora de mers cu masina, dai peste o oaza de liniste si verdeata, un loc ingrijit, cu peisaje deosebite, ce merita vizitate!

Asezamantul monahal Sf. Ioan Casian a fost infiintat in anul 2001, cu binecuvantarea IPS Teodosie. Este situat in apropierea pesterii in care au sihastrit , in sec IV, Sf Ioan Casian si Sf. Gherman.

Pestera se deschide intr-un perete stancos, deasupra vaii Casimcea. Sihastrii au folosit-o atat ca locuinta, cat si ca spatiu de slujire liturghica. Pe peretii pesterii se mai pastreaza pana in zilele noastre urme de vietuire ale monahilor, inscriptii, semne de cruci. Traseul este foarte placut, datorita peisajului superb ce ni se arata in fata, exista bancute pentru pauze mici pe traseu.

In apropierea manastirii se afla Poiana Crucii. Aici, in anul 2006, a fost amenajat un izvor – folosit odinioara de ciobani – apa acestuia fiind considerata o adevarata binecuvantare. Langa izvor, arhiepiscopul Tomisului Lucian Florea a inaltat o frumoasa troita, ce reaminteste ca Sfantul Ioan Casian este originar de pe aceste locuri.

Biserica noua s-a ridicat dar nu are inca peretii vopsiti, puteti sa va rugati, sa aprindeti lumanari si apoi sa mergeti catre Paraclis, unde de asemenea va puteti ruga in tihna.

Dupa ce vizitati frumoasa Manastire dar si traseul la pas catre Pestera , care dureaza cam 20 minute dus, 20 intors, puteti sa mergeti in continuare, cu masina de data asta, sa admirati impunatoarele: Cheile Dobrogei!

Asadar, nu uitati sa vizitati aceasta zona deosebit de frumoasa, impreuna cu Manastirea si Pestera pentru o bucata de liniste si odihna trupeasca si sufleteasca!

Pana data viitoare, va pup!

Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published.