*Articol sponsorizat
Broșele sunt tot timpul la modă, secretul este să știi să le porți. Cele mai multe bijuterii pot fi purtate doar într-un singur fel – inelele pe degete sau cerceii în urechi, însă broșele pot fi purtate în piept, în păr, la gât, în talie sau pe manșeta cămășii. Când vorbim despre broșe, nu există reguli fixe, trebuie doar să îți folosești imaginația.
Broșele sunt tot timpul la modă, secretul este să știi să le porți. Cele mai multe bijuterii pot fi purtate doar într-un singur fel – inelele pe degete sau cerceii în urechi, însă broșele pot fi purtate în piept, în păr, la gât, în talie sau pe manșeta cămășii. Când vorbim despre broșe, nu există reguli fixe, trebuie doar să îți folosești imaginația.
Scurtă istorie a broșei
Cu toții știm ce este o broșă, o bijuterie, un ornament care se prinde de cel mai adesea de haine. Însă în trecut, acum multe mii de ani, broșele erau cu totul altceva. Pe vremea când oamenii nu aveau fermoare, capse sau sisteme de prindere tip Velcro, foloseau un ac de metal cu care să prindă hainele să nu cadă de pe ei. Primele broșe din istoria omenirii semănau foarte mult cu un ac de siguranță mare și se numeau fibule. Apoi, treptat au început să fie decorate, iar în final au devenit un obiect pur decorativ.
Am făcut aceasta scurtă introducere în istoria broșei ca să ajung la prima și cea mai populară modalitate de a purta o broșă: prinsă în piept.
Broșele și cămășile – o formulă easy-glam
Indiferent de culoarea cămășii, o broșă te face să arăți șic. O broșă delicată poate atenua aspectul sobru al unei cămăși cu guler rigid, iar o broșă mare, îndrăzneață scoate din anonimat orice cămașă. Poți înveseli o cămașă simplă, albă cu o broșă din argint în formă fluture, libelulă sau orice altă mică insectă. Iar dacă îți place stilul clasic, o broșă în formă de floare este alegerea potrivită.
Poartă broșa pe pulover sau cardigan
În timpul lunilor reci, tricotajele sunt elementul de bază ale oricărei garderobe. Puloverele și cardiganele uni sunt super șic toamna asta. Pe un pulover gri sau cafeniu, asortează o broșă din argint cu marcastie. Luciul metalic, mai estompat al marcasitelor aduce ținutei acel element de surpriză, dar fără să fie prea strident. În ceea ce privește forma, ai libertate totală! Fie că e vorba de o broșă în formă de floare, fluture, geometrică sau abstractă, orice broșă poate completa un cardigan sau pulover.
O idee bună este să fixezi mai multe broșe, dar înainte asigură-te că greutatea broșelor nu trage în jos materialul și nu îl face să se întindă sau să-și piardă forma.
Prinde broșa pe reverul sacoului
În timp ce broșele mai ușoare se potrivesc perfect pe cămăși sau rochii delicate, broșele mai mari pot fi prinse de blazere sau pardesie. O broșă pe reverul unui sacou office, nu este doar ușor de poziționat, dar are și un efect estetic. Prin simpla alăturare a unei broșe, sacoul se transformă într-un articol sofisticat. Dacă plănuiești să ieși seara, alege o broșă din argint cu perlă de cultură, este un styling mereu actual.
Linia taliei poate fi evidențiată de o broșă
Desigur, broșele nu trebuie să fie prinse în piept. Plasarea strategică a unei broșe pe linia taliei accentuează și flatează silueta – ia locul unei curele tradiționale și adaugă un efect dramatic rochiei. O rochie cocktail simplă se poate transforma cu o broșă într-una cu accente glamour.
Broșe fixate pe manșete
În funcție de ținută, dar și de modelul broșei, ar putea avea sens să porți una (sau două) broșe pe manșetele unei cămăși sau ale hainei. La urma urmei, nu este niciodată o idee rea să adaugi puțină ingeniozitate pentru a schimba complet stilul ținutei.
Broșele care se potrivesc cel mai bine pe manșetele cămășilor sunt cele mici, asemănătoare butonilor. Dacă este vorba despre manșeta hainei, atunci alege o broșă cu o decorație mai mare și vei crea o imagine sofisticată.
Asortează o broșă la eșarfă
Eșarfele sunt, fără îndoială, un must-have, mai ales în lunile mai reci ale anului. Prinde eșarfa cu o broșă, este cel mai simplu mod de a o decora! Nu numai că ajută la susținerea eșarfei, dar o broșă interesantă adaugă rafinament întregului look. Fără noduri fanteziste sau răsuciri elaborate, fixarea unei broșe pe eșarfă va menține eșarfa în jurul gâtului și va oferi strălucire ținutei tale.
O broșă merge de minune pe bască, fes, căciulă, beretă sau pălărie
Indiferent dacă alegi o broșă delicată, mică sau mare, îndrăzneață sau discretă, clasică sau modernă, orice broșă poate fi folosită pentru bască, fes, căciulă, beretă sau pălărie. Trebuie doar să alegi o poziție bună și ai un accesoriu de păr inedit care te ajută să înveselești o zi mohorâtă, când e frig afară.
Poartă broșa direct în păr
Fixează o broșă pe o bentiță, apoi prinde-o în păr. Indiferent de metoda în care o prinzi, o broșă poate fi accesoriul perfect pentru păr, în plus poți crea mai multe look-uri diferite!
Acesta este o idee bună și pentru petreceri sau chiar nunți, atunci când un strop de strălucire este exact acel lucru care te scoate în evidență într-un mod sofisticat, dar subtil.
Broșe din argint 925 și pietre semiprețioase
Dar ce broșe alegem? Aurul și diamantele sunt în continuare o opțiune fantastică, însă nu este atât de simplu să îți faci propria colecție de broșe din aur cu pietre prețioase. Imaginează-ți că ai nevoie de broșa clasică pentru reverul sacoului la birou, broșa ceva mai elegantă pentru seară, broșa supradimensionată, statement pentru ocaziile când vrei să fii în centrul atenției, broșa veselă pentru jacheta din denim sau pentru bască,…. Iar în ceea ce privește modelul, poate îți fac cu ochiul broșele cu flori, dar și cele cu animale, insecte, geometrice sau abstracte.
Vestea bună este că bijuteria contemporană poate să fie din absolut orice, de la lemn, plastic, piele, rășină, pene, ceramică până la argint, aur și platină.
Din punctul meu de vedere, raportul calitate-preț cel mai bun îl are argintul. Aurul e prea scump, iar celelalte materiale neconvenționale (rășină, piele, pene, lemn,….) se deteriorează destul de ușor prin purtare și nu rezistă în timp la fel de bine ca metalul. Metalul comun nu merită, arată ieftin și se vede calitatea slabă. Din punctul meu de vedere, argintul este metalul prețios cel mai potrivit pentru bijuterii. Broșele din argint sunt de calitate, rezistă în timp, se întrețin ușor, sunt accesibile ca preț și ai foarte multe modele de unde poți alege.
Dacă vrei să te inspiri, îți recomand colecția de broșe din argint Daisy Fay Jewels.
Indiferent de material bijuteriei, nu uita că măiestria broșelor constă în potrivirea lor cât mai ingenioasă.
Vă doresc tuturor o toamnă blândă și inspirație la bijuterii!
Îmi plac și mie!
Foarte interesant articolul Oana. Este de retinut cat de practica poate fi o brosa.