Dulciuri

Prajitura cu bezea

9 May 2020

Prajitura preferata a copilariei mele (alaturi de clatite) este aceasta prajitura foarte gustoasa, preparata foarte usor, va invit s-o incercati, nu veti regreta!

Reteta este foarte veche, o am de la matusa mea care o facea foarte des acum 20 ani.

Ingrediente:

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 200-250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri cacao

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

  • Amestecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, incorporam, apoi laptele, praful de copt stins cu lamaie si la final se incorporeaza faina si cacao.
  • Se introduce la cuptor la 180 grade 30 Minute
  • Preparam bezeaua: albusurile se bat spuma cu 250 gr zahar si un plic de zahar vanilat. Se adauga peste prajitura de la cuptor si se lasa in cuptor inca 10 Minute.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *