*Articol sponsorizat
Experții accentueaza si în acest an importanta pasilor pentru a micșora riscurile de infectare, insistand pe rolul controalelor regulate la specialisti.
Paraziții sunt o preocupare aproape constanta pentru majoritatea proprietarilor de animale de companie, în întreaga lume. În România, situația aceasta nu este excepție – oamenii își fac griji cu privire la riscurile la care se supun animalele lor de companie și chiar la impactul pe care parazitii l-ar putea avea asupra persoanelor din familie. Din păcate, foarte adesea nu știu ce trebuie să facă.
Cum poți sa te asiguri că animalele de companie și persoanele din casa ta sunt în siguranță? Ce acțiuni trebuie să întreprinzi pentru a-ti proteja animalele de companie și familiile de paraziți?
Parazitii interni vor face tema altui articol, iar astăzi vom pune accentul pe cei externi. Comanda online antiparazitare externe ori interne pentru pisici și începe acum tratamentul potrivit!
Pentru pisici și câini, cei mai frecvenți paraziți externi includ puricii, păduchii, capusele și, ocazional, acarienii de ureche ori cei sarcoptici.
Pe scurt, despre fiecare
- Puricii sunt insecte mici, parazite, care se hrănesc sugand sânge de la mamifere și păsări. În timp ce puricii imaturi nu mușcă, puricii adulți se hrănesc de obicei de mai multe ori pe zi.
- Căpușele sunt organisme parazite care se atașează de pielea câinilor, pisicilor și a altor mamifere. Acești paraziți se hrănesc cu sângele gazdelor lor și pot provoca toxicoză sau hipersensibilitate și, în unele cazuri, anemie prin pierderea de sânge. Căpușele pot purta boli bacteriene sau virale. Pielea, sistemul limfatic și imunitar și sistemul nervos pot fi afectate negativ dacă nu sunt tratate.
- Acarienii de urechi trăiesc în canalul urechii, pot cauza iritatii si mancarime, consumand resturi de piele.
Cum poți sa stii dacă pisica ta are paraziti?
Puricii si capusele sunt vizibili cu ochiul liberi – uneori micutele animale se scarpina, alteori nu trădează acest semn. Dacă pisica nu poate dormi ori sta linistita, daca are iritatii sau eruptii, dacă își scutura excesiv capul sau se zgarie pana la sange, este foarte posibil ca parazitii externi să fie prezenți.
Cum poți preveni aparitia parazitilor?
Există multe produse sigure și eficiente disponibile in farmacia veterinara online Petmax.ro pentru a preveni/trata infestarea cu purici și atașarea căpușelor. Unele produse se aplica pe pielea animalului de companie, în timp ce altele sunt administrate pe cale orală. Frecvența administrării depinde de produsul pe care îl alegeți.
Ce riscăm dacă nu tratam pisicile impotriva parazitilor?
Tratamentul este recomandat atat din cauza disconfortului pe care îl cauzează, cât și a rolului pe care îl joacă în infestarea cu viermi. In plus, parazitii pot provoca boli zoonotice deosebit de grave și periculoase.
Foarte util articolul tău pentru persoanele care au animale in îngrijire.
Si noi folosim aceste produse periodic pt câini ca să nu avem probleme.
Odată la 2-3 luni ii schimb zgarda și ii pun picătură după cap pisicii mele
Eu sunt o iubitoare pana la Dzeu si înapoi de animăluțe, am 3 câini și 2 pisici. Toți au parte de ambele deparazitări ??
In momentul in care iti iei un animalut trebuie sa constientizezi ca ai si responsabilitati si trebuie sa ai grija de el
Si eu tot Foresto folosesc pentru cățelul meu
Tocmai ce am primit in ingrijire un patruped pentru o perioada de timp, asa ca informatiile din acest domeniu au devenit de interes pentru mine : )
Aminalul de companie e deja un membru al familiei si trebuie ingrijit si protejat.
Un articol util pentru persoanele cu animale de companie. 🙂
Un animal reprezintă o responsabilitate, dar aduce și atăta bucurie în viața noastră că merită orice efort.
Noi avem doar acvariu cu pesti si pana sa ii avem nu stiam cat de multa ingrijire necesita si ei.
Si eu tot zgarda antiparazitara folosesc pentru cainii mei, iar pe timp de vara Breveto, medicamentul minune impotriva capuselor.
Ce bine ca mi-ai amintit sa cumpar si eu pentru catelul meu.
Am o gamă variata de produse si de accesorii in acest scop. Amimalutele noastre trebuie sa fie curate, sa se simtă bine, astfel nefiind periculoase in vreun fel pentru om.
Inca nu am.inceput tratamentul pentru simplul fapt ca e inca frig. De prin aprilie mai incepem cu pastile pentru parazitii externi
Si noi avem o catelusa si este fix ca si copilasul nostru. Am face orice sa o protejam de orice fel de daunatori.
acum chiar este usor, avem si noi pe dragul de Bijou si il ingrijim corespunzator!
Eu nu am animalulte, dar articolul tău mi se pare foarte util și bine documentat.
Nu știam despre Petmax, dar mă bucur că am aflat prin intermediul tău. 🙂
Il deparazitez pe Thomas o data la trei luni, imi prind bine informatiile aduse de tine.
Daca avem animalute, trebuie sa fim atenti la toate aspectele si sa le ingrijim cum se cuvine.
Noi am ales sa mergem direct la veterinar tocmai pentru a nu rata ceva esential pentru sanatatea animalului de companie.