Recomandari

Protejarea animalelor de companie împotriva paraziților externi nu trebuie să fie ceva complicat

*Articol sponsorizat

Experții accentueaza si în acest an importanta pasilor pentru a micșora riscurile de infectare, insistand pe rolul controalelor regulate la specialisti.

Paraziții sunt o preocupare aproape constanta pentru majoritatea proprietarilor de animale de companie, în întreaga lume. În România, situația aceasta nu este excepție – oamenii își fac griji cu privire la riscurile la care se supun animalele lor de companie și chiar la impactul pe care parazitii l-ar putea avea asupra persoanelor din familie. Din păcate, foarte adesea nu știu ce trebuie să facă.

Cum poți sa te asiguri că animalele de companie și persoanele din casa ta sunt în siguranță? Ce acțiuni trebuie să întreprinzi pentru a-ti proteja animalele de companie și familiile de paraziți?

Parazitii interni vor face tema altui articol, iar astăzi vom pune accentul pe cei externi. Comanda online antiparazitare externe ori interne pentru pisici și începe acum tratamentul potrivit! 

Pentru pisici și câini, cei mai frecvenți paraziți externi includ puricii, păduchii, capusele și, ocazional, acarienii de ureche ori cei sarcoptici.

Pe scurt, despre fiecare

  • Puricii sunt insecte mici, parazite, care se hrănesc sugand sânge de la mamifere și păsări. În timp ce puricii imaturi nu mușcă, puricii adulți se hrănesc de obicei de mai multe ori pe zi. 
  • Căpușele sunt organisme parazite care se atașează de pielea câinilor, pisicilor și a altor mamifere. Acești paraziți se hrănesc cu sângele gazdelor lor și pot provoca toxicoză sau hipersensibilitate și, în unele cazuri, anemie prin pierderea de sânge. Căpușele pot purta boli bacteriene sau virale. Pielea, sistemul limfatic și imunitar și sistemul nervos pot fi afectate negativ dacă nu sunt tratate.
  • Acarienii de urechi trăiesc în canalul urechii, pot cauza iritatii si mancarime, consumand resturi de piele.

Cum poți sa stii dacă pisica ta are paraziti?

Puricii si capusele sunt vizibili cu ochiul liberi – uneori micutele animale se scarpina, alteori nu trădează acest semn. Dacă pisica nu poate dormi ori sta linistita, daca are iritatii sau eruptii, dacă își scutura excesiv capul sau se zgarie pana la sange, este foarte posibil ca parazitii externi să fie prezenți.

Cum poți preveni aparitia parazitilor?

Există multe produse sigure și eficiente disponibile in farmacia veterinara online Petmax.ro pentru a preveni/trata infestarea cu purici și atașarea căpușelor. Unele produse se aplica pe pielea animalului de companie, în timp ce altele sunt administrate pe cale orală. Frecvența administrării depinde de produsul pe care îl alegeți.

Ce riscăm dacă nu tratam pisicile impotriva parazitilor?

Tratamentul este recomandat atat din cauza disconfortului pe care îl cauzează, cât și a rolului pe care îl joacă în infestarea cu viermi. In plus, parazitii pot provoca boli zoonotice deosebit de grave și periculoase. 

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.