Bună, dragilor, vreau să împărtășesc cu voi astăzi rețeta după care prepar eu sărățelele în casă! Din ingredientele de mai jos ies trei tăvi pline!
Ingrediente:
- 500 gr făină
- 350 gr brânză răzuită (eu o folosesc pe cea de la Lidl la cutie metalică)
- 150 gr unt răzuit (Lidl)
- 150 gr smântână (Lidl)
- 2 ouă
- Opțional sare dacă brânza voastră nu este prea sărată (a mea este, deci nu mai pun)
- 1/2 lingurita praf de copt
- Pentru uns la final – ou, puțin lapte, deasupra susan, mac, chimen sau mozzarella rasă, după preferințe
Mod de preparare:
- În bolul de la robotul de bucătărie punem făina, praful de copt și amestecăm puțin
- Adaugăm în bol brânza răzuită, untul răzuit, smântâna și ouăle
- Mixăm la viteza a treia timp de 5 minute
- Împărțim aluatul în două
- Întindem prima bucată de aluat, tăiem marginile astfel încât să rămână în formă de dreptunghi
- Ungem aluatul – într-un castronel batem un ou, adăugăm puțin lapte și amestecăm. După ce ungem aluatul presărăm cu susan, mac sau mozzarella rasă
- Cu un cuțit de pizza tăiem pe orizontal aluatul, iar mai apoi în fâșii verticale.
- În tavă punem o foaie de hârtie de copt și așezăm sărățelele noastre.
- Preîncălzim cuptorul la temperatura de 180 de grade
- Când ajunge la temperatura dorită, introducem tava cu sărățele și le lăsăm 15-20 minute, în funcție de cuptorul vostru. Eu nu folosesc ventilația.
Pofta bună! Let me know dacă le-ai încercat și tu!
Îmi plac mult…