Recomandari

Sfaturi pentru alegerea ușilor culisante

*Articol sponsorizat

Cand vine vorba de frumusetea si estetica locuintei tale, nu poti nega rolul usilor glisante – practice, moderne si chic!

Daca locuiesti la casa (sau urmeaza sa te muti), stii cat este de importanta alegerea si securizarea usilor de intrare. Toata lumea vorbeste despre importanta unor usi de exterior, solide, sigure si estetice. Ce este de facut insa cand vine vorba de usile glisante, cele care iti ofera vedere spre panorama orasului ori spre natura, accesul usor in curte, terasa sau piscina si permit caldurii si soarelui sa patrunda in locuinta? Conteaza doar aspectul, marimea, culoarea profilului sau mai sunt si alti factori pe care nu trebuie sa ii ignoram?

Incepe aceasta munca de documentare cu dreptul si descopera oferta online de usi culisante de PVC sau aluminiu de la Helios!

Nu toate usile glisante sunt create “la fel”. Daca vei reusi sa intelegi care sunt trasaturile acestora si proprietatile ce le diferentiaza, vei avea doar de castigat.

Incepe cu eficienta energetica, izolatia fonica si protectia antiefractie. Aceste criterii pot sa insemne fundatia oricarei alegeri istete cand vine vorba de usi culisante.

 • Protectia antiefractie implica mai multe praguri de siguranta: Nivel de siguranta de baza/ Nivel ridicat  de protecţie conform DIN EN 1627
 1. Clasa RC2N – Protecţie crescuta împotriva utilizării sculelor simple (şurubelniţe, cleşte etc). 
 2. Clasa RC2 – Adauga celui de mai sus si folosirea unui geam securizat. 
 3. Clasa RC3 – Protecţie recomandata împotriva folosirii de scule grele (cum ar fi rangile).
 • Izolarea fonica:

Se masoara in decibeli si este un factor important pentru obtinerea unui confort sporit, indeosebi in mediul urban sau in zone unde exista mult zgomot.

 • Eficienta energetica:

Aceasta se refera la gradul de izolatie termica si se exprima cel mai adesea prin coeficientul de transfer termic, masurat in watt pe metru patrat-Kelvin (w/m2K). Unele usi glisante obtin in jur de 1.5w/m2K, in vreme ce modelele premium pot sa coboare chiar si pana la 0.73w/m2K.

 • Sticla:

Pentru a îmbunătăți eficiența energetică a casei, este necesar sa iei în considerare utilizarea sticlei cu doua sau trei foi, de grosime mai mare. Acest tip de sticlă are spațiu între geamurile sale si astfel păstrează aerul cald în timpul iernii și aerul rece în timpul verii.

 • Estetica:

Usile culisante nu trebuie doar să se încadreze frumos în arhitectura casei, ci au si rolul de a potenta valoarea estetica a cladirii. Cu toate acestea, design-ul usilor va fi aproape întotdeauna determinat de tipul de material utilizat pentru fabricarea acestuia, precum și de producător. Astazi puteti alege din peste 50 de nuante, culori si texturi pentru usile glisante din pvc sau din aluminiu, de la rosu mat, pana la bej, stejar inchis, auriu lucios sau negru sablat.

Alte lucruri la care trebuie sa fii atent este profilul PVC (numarul de camere), sistemul de culisare, deschiderea maxima si sistemul de etansare (garnitura centrala).

Sfaturi pentru siguranta ta si a familiei tale:

 1. Alege sticla antiefractie sau securizata – acesta este primul pas pe care poti (si trebuie sa il faci). Bineinteles, acest lucru nu te impiedica sa te bucuri si de diverse efecte vizuale, precum aspectul mat.
 2. Păstreaza ușa glisantă închisă și blocată. Incuietoarea este prima linie de apărare. Și chiar daca încuietoarea ușii glisante nu poate sa atinga (tehnic vorbind) nivelul usii exterioare, totusi este mai buna decât …nimic.
 3. Adaugati senzori de alarma. Aceste sisteme iti pot proteza intreaga casa si pot include si solutii pentru monitorizarea spargerii sticlei. Astfel, esti protejat impotriva vandalilor sau a altor intrusi. 
 4. Instaleaza camere de supraveghere. Azi ai la indemana solutii pentru orice buzunar, usor de instalat, chiar si fara cabluri. Studiile arata ca aceste sisteme tind sa ii tina pe hoti la distanta, cel mai adesea.

In concluzie, trebuie sa acordam o mare atentie alegerii usilor culisante. Aceste piese emana o atracție de neinlocuit … un design perfect al culisantei va completa intotdeauna estetica unei case. Ușile glisante nu sunt importante doar din punct de vedere estetic, ci au multe de oferit și atunci când vine vorba de eficiență și funcționalitate, adăugând în același timp un aspect atemporal oricarei case – altfel spus, nu se vor demoda niciodata!  

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.