*Articol sponsorizat
Sau poate nu. Dar avem câteva sfaturi de aur pentru un succes scandalos al snitelelor tale. Șnițelul nu este unul dintre cele mai estetice preparate, dar cu sigranta este unul extrem de delicios. Carnea frageda si suculentă, imbracata intr-o crusta crocantă aurie, devine irezistibila in ochii oricarui gurmand.
Un snitel delicos nu este chiar atat de simplu de gatit, iar maestria unui astfel de preaprat se castiga in timp si tinand cont de cateva sfaturi simple:
Carnea contează
Indiferent ce carne alegi, asigura-te intodeauna ca este proaspata, altfel nu vei obtine un preparat fraged. Carnea trebuie taiata subtire si uniform. În acest fel, puteți garanta că nu va fi gătita prea puțin în unele locuri sau prea gătit în altele. Gatirea uniforma este cheia succesului unui astfel de preparat.
Dupa ce ai feliat-o subtire incepe procesul de fragezire care joaca un rol destul de inportant in obtinerea unui preparat perfect. Fragezirea se ppate face simplu si rapid cu un aparat de fragezit carnea. Acest aparat fragezeste uniform carnea, facand procesul de gatire mult mai rapid si mai usor.
Crusta face diferenta
Dupa feliere si fragezire, bucata de carne este acum pregatita sa fie tavalita prin ou, faina sau pesmet. Crusta este semnatura ta, asa ca poti sa invelesti snitelul intr-o crusta de pesmet, seminte, fulgi de porumb, parmezan sau malai. Este important să obțineți o acoperire uniformă pe bucata de carne.
Nu-l preparați prea mult
Deoarece carnea este atât de subțire, sintelul este gătit rapid. Durează doar câteva minute pana veti obtine acea culoare aurie. Pentru prăjire se foloseste o tigaie cu fundul greu pentru a menține căldura în timpul gătitului. Tigaile din aluminiu nu sunt potrivite pentru un astfel de preparat.
Nu uitați să scurgeți șnițelele gătite pe un prosop de hârtie înainte de servire.
Serviti cu salata si cartofi
Pare un cliseu, insa aceasta combinatie nu a dezamagit pe nimeni. Ba mai mult, multe culturi cred că alimentele fermentate în mod tradițional, cum ar fi varza murată, cu culturi vii, pot ajuta la digestia unei mese mai grele.
Pofta buna!

Unul dintre cele mai bune, simplu de gătit și de “asortat” preparate. Cu cât mai mare, cu atât mai bun. ??
eram si eu fana snitele, insa acum, fara carne, trebuie sa gasesc alte alternative
Eu prefer sa fac snitelele cat mai mici, ca sa nu tai dintr-un snitel si apoi sa nu pot sa il mananc pe tot.
Ador snitelul, insa nu am folosit pana acum un aparat de fragezit carnea. M-ai facut curioasa!
Este un preparat culinar preferat si cel mai bun a fost savurat in Viena.
Adoram snitelele si le facem cat de des putem. Eu in schimb le fac mici.
Iubesc snitelul si cred ca nu ma pot satura vreodata de el. Imi place si mie sa aiba o crusta cat mai crocanta
Iubesc snitelul sub orice forma. In fulgi, simplu, cu parmezan, l-as manca oricand!