Vreau sa va aduc inspiratie astazi cu o reteta simpla dar si gustoasa, pe placul tuturor, dar mai ales al celor mici. Haideti sa va povestesc cat de usor se prepara:
Ingrediente pentru chiftele:
- 500 gr carne tocata de porc sau amestec
- 1 ceapa mica si 1 morcov tocate marunt
- 2 catei de usturoi
- patrunjel, marar, sare, piper, condimente pentru carne tocata
- 1 ou
- 50gr parmezan
- 2 liguri pesmet
Ingrediente pentru sos:
- 1 ceapa
- 2 linguri de ulei
- 700 gr rosii pasate
- sare, piper, condimente, usturoi, marar, patrunjel
Si bineinteles spaghetele: 400 gr spaghete (eu folosesc de la Baneasa)
Preparare:
- Pregatim mai intai chiftelele. Intr-un bol incapator punem toate ingredientele. Ceapa, morcovul si usturoiul eu le-am pus in minirobotul de bucatarie si le-am tocat marunt.


Amestecam toate ingredientele si apoi formam bilute micute.

Punem in tigaie ulei pentru prajit chiftelele si cand se incinge bine, le prajim la foc mic cateva minute pe fiecare parte.

Acum ne vom ocupa de sos si incepem prin a pune intr-o alta tigaie 2 linguri de ulei la incins. Punem ceapa si o calim cateva minute. Adaugam usturoiul si lasam inca 1 minut la calit si apoi punem sosul de rosii, sare, piper, condimente, si lasam sa fiarba totul la foc mic timp de 15 minute.

Adaugam si chiftelele si mai lasam inca 5 minute focul aprins.

Punem si patrunjelul deasupra!

Si in sfarsit ne apucam si de spaghete. Punem apa la fiert si cand a ajuns la punctul de fierbere, punem putina sare si adaugam spaghetele. Lasam la fiert 10 minute, sau cat este mentionat pe ambalajul lor. Dupa ce s-au fiert, le strecuram si apoi le punem langa sos si amestecam usor, sa nu rupem chifetele. Si voila!

