bolognese
Mancaruri,  Retete

Spaghetti cu sos Bolognese

Sosul meu preferat de paste este Bolognese, un sos italian cu origine din Bologna, un sos gros, bogat, cu o profunzime si aroma deosebit de frumoasa! Ideal pentru o masa rapida, vi-l recomand!

Ingrediente:

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 500 gr spaghetti
  • 500 gr rosii pasate
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare, piper, cimbru, oregano, frunze de busuioc
  • parmezan

Preparare:

  • Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin „al dente”
  • Intr-un robot de bucatarie maruntim ceapa, morcovii, usturoiul pana devin o pasta
  • Calim legumele in 3-4 linguri de ulei in tigaia incinsa, adaugam sare si amestecam
  • Adaugam carnea si o calim pana se albeste, punem sare, piper si celelalte condimente
  • Punem pasta de tomate, amestecam, apoi rosiile pasate, 250ml apa si lasam sa fiarba sosul aproximativ 45 minute.
  • Se pune sosul peste paste si se servesc ornate cu parmezan si busuioc.

Pofta buna!

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.