
Spaghetti cu sos Bolognese
Sosul meu preferat de paste este Bolognese, un sos italian cu origine din Bologna, un sos gros, bogat, cu o profunzime si aroma deosebit de frumoasa! Ideal pentru o masa rapida, vi-l recomand!
Ingrediente:
- 500 gr carne tocata de vita
- 500 gr spaghetti
- 500 gr rosii pasate
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 3-4 linguri ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- sare, piper, cimbru, oregano, frunze de busuioc
- parmezan

Preparare:
- Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin „al dente”
- Intr-un robot de bucatarie maruntim ceapa, morcovii, usturoiul pana devin o pasta
- Calim legumele in 3-4 linguri de ulei in tigaia incinsa, adaugam sare si amestecam
- Adaugam carnea si o calim pana se albeste, punem sare, piper si celelalte condimente
- Punem pasta de tomate, amestecam, apoi rosiile pasate, 250ml apa si lasam sa fiarba sosul aproximativ 45 minute.
- Se pune sosul peste paste si se servesc ornate cu parmezan si busuioc.
Pofta buna!


7 Comments
cudrag.cristina
Multumesc pentru reteta, cu siguranta am sa incerc pentru ca suntem mari fani sos bolognese dar de obicei il cumparam gata. Vrem sa si facem noi, iar instructiunile tale sunt usor de urmarit 🙂
Oana R
Super! Cu drag!
Simona
Foarte bine arata! Imi plac spaghetele!! 😍😍
Oana R
Multumesc mult!
Paula Caraman
Sunt preferatele mele. Imi plac foarte mult si le servesc de fiecare data cu multa placere.
Irina
Foarte bine arata. Imi plac spaghetele!
Rokolla
Iubesc pastele si reteta asta mi se pare printre cele mai usoare