Supe / Ciorbe

Supa de pui cu galuste pufoase

21 May 2020

Astazi va invit sa facem impreuna o supa usoara, delicioasa si tare sanatoasa!

Ingrediente supa:

  • carne de pui cu os
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • optional 1 ardei kapia
  • patrunjel, sare, piper, condimente

Preparare:

  • Punem apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem puiul
  • Se lasa la fiert vreo 10 minute si se spumeaza
  • Curatam legumele si le punem intregi in oala la fiert
  • Punem sare, piper, eu pun si un cub Maggi de gaina
  • Cand carnea e aproape fiarta ne apucam de galuste

Ingrediente si mod de preparare galuste:

  • 2 oua – le cantarim fara coaja (ale mele au cantarit 90 grame)
  • gris – tot atatea grame ca si la oua (90 grame in cazul meu)
  • Batem ouale ca la omleta
  • Adaugam grisul in ploaie si amestecam circular ca la maioneza
  • Adaugam si sare in timp ce punem grisul
  • Lasam compozitia la frigider 5 minute
  • Scoatem legumele si carnea din oala si lasam doar lichidul (o puteti strecura)
  • Dupa ce scoatem din frigider compozitia pentru galuste, luam o lingurita, o trecem prin supa care fierbe incet si adaugam din compozitie
  • Daca vreti o forma frumoasa la galuste, treceti compozitia dintr-o lingurita in alta pana va iese.
  • Lasam la fiert galustele 10-15minute si supa este gata!
  • Presarati cu patrunjel si daca doriti puteti pune inapoi in supa morcovul taiat rondele, dupa preferinta!

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *