Recomandari

Tigla metalica – iata ce trebuie sa stii cand vine vorba de acoperisul tau

Avantajele folosirii de tabla metalica pentru acoperis, prezentate pe scurt

Acoperișurile metalice au intrat de multi ani in atentia constructorilor si proprietarilor de locuinte, chiar si in Romania. Acestea reprezintă o opțiune viabilă pentru aproape toate casele, cu excepția celor cu acoperișuri cu pante foarte mici. Nu toate acoperișurile par a fi din “metal” – există la ora actuala produse pentru acoperișuri metalice în stil tigla care aproape că nu se disting de acoperișurile tradiționale. Dacă vă întrebați care sunt meritele acoperișurilor metalice, iată topul lucruri pe care trebuie să le știți.

Acoperișurile metalice nu mai sunt o noutate

Cândva, acoperișurile metalice se găseau doar pe casele de lux, proiectate de arhitecți de top. Acest lucru nu mai este adevărat. Acoperișurile metalice se regăsesc în casele convenționale, datorită disponibilității tot mai mari și proceselor de fabricație îmbunătățite. Potrivit statisticilor, cota de piață pentru acoperișurile metalice a crescut cu o rată de aproximativ 3 procente în fiecare an – azi, numarul este in crestere.  

Tigla metalica nu sunt mai zgomotoase decât celelalte tipuri de invelitori

Deși aceasta este o concepție greșită comună – cum ca acoperișurile metalice sunt zgomotoase atunci când ploaia sau grindina cade pe ele –  realitatea este că, atunci când sunt instalate corect, acoperișurile metalice nu sunt mai zgomotoase decât vreun alt tip de acoperiș. Acoperișurile metalice sunt instalate de obicei peste un substrat solid. În plus, mansarda și izolația asigură o barieră fonică (iar clima din Romania impune folosirea unei izolatii pentru mansarda sau podul necirculat). Adadar, in spațiile de locuit din interiorul casei, ocupantii observă rareori o creștere a nivelului de sunet atunci când este instalat un acoperiș metalic.

Tabla metalica nu atrage fulgerele

Ați putea crede că un acoperiș metalic va atrage fulgerele, dar acest lucru nu este confirmat de fapte sau statistici. Conform unui buletin tehnic al Asociației Construcțiilor Metalice, “acoperișurile metalice nu cresc în niciun fel riscul de a fi lovite de fulgere” 

Vestile bune  nu se incheie aici – dacă se întâmplă ca un acoperiș metalic să fie lovit de fulger, acesta este mai puțin combustibil decât materialele convenționale pentru acoperișuri.

Motivul pentru care acoperișurile metalice nu atrag fulgerele este simplu: fulgerul caută o cale spre pământ, motiv pentru care copacii, stâlpii de telefonie și alte structuri de acest tip tind să atragă fulgerele. Acoperișurile metalice sunt componente structurale izolate, fără o cale directă spre pământ inerentă în proiectarea lor. Prin urmare, nu există niciun motiv științific pentru ca fulgerul să lovească un acoperiș metalic mai des decât un acoperiș din alt material.

Tigla metalica poate fi mai eficienta din punct de vedere al costurilor

Deși cele mai multe produse pentru acoperișuri metalice au garanții comparabile cu cele mai bune țigle ceramice (de aproximativ 30 de ani), în practică, tigla metalica are o durată de viață de 50 de ani sau mai mult. Conform statisticilor State Farm Insurance, acoperișurile metalice au în mod obișnuit o longevitate de 40 până la 70 de ani. Prin urmare, este foarte rar ca un proprietar să instaleze mai mult de un acoperiș metalic pe parcursul perioadei în care locuiește în casă. Prin contrast, un proprietar de locuință va înlocui probabil un acoperiș din tigla de două sau chiar de trei sau patru ori pe periaoda unei vieti. În general, deși costul unui acoperiș metalic este mai scump decât cel al unui acoperiș din tigla, acesta poate economisi bani pe o perioadă lungă de timp. 

Vezi aici sistemele de tigla metalica BUDMAT, cu garantie de pana la 50 ani. Te bucuri de un sistem modular, cu instalare rapida si pierderi minime!

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.