Va invit astazi sa preparam impreuna o gustoasa tochitura moldoveneasca, care cu siguranta va fi pe placul tuturor celor ce vor servi!
Ingrediente:
- 300 gr pulpa de porc (sau cotlet)
- 300 gr piept de porc
- 200 gr carnati afumati
- 100 gr slanina
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 2 linguri pasta tomate
- sare, piper, marar, condimente
Preparare:
- Punem 2 linguri de ulei la incins in tigaie (sau untura). Punem la prajit slanina, pulpa si pieptul de porc taiate cubulete mici.
- Calim cam 10minute apoi adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam 5-7 minute.
- Adaugam condimentele, amestecam, lasam cateva minute
- Punem apa cam 200ml apoi punem capac si lasam la foc mic sa fiarba. Mai adaugam apa pe parcurs cand este nevoie
- Lasam la fiert cam 45 minute
- Adaugam carnatii taiati si ei cubulete, amestecam ,mai condimentam (sare, piper), 2 linguri de paste de tomate.
- Lasam pe foc cam 10 Minute, timp in care pregatim mamaliga si oul prajit.
- Asezam mamaliga in mijlocul farfuriei, apoi tochitura de jur imprejur si oul prajit deasupra. Puteti rade si branza peste ou.