Mancaruri | Retete

Tochitura moldoveneasca

23 July 2020
Tochitura moldoveneasca

Va invit astazi sa preparam impreuna o gustoasa tochitura moldoveneasca, care cu siguranta va fi pe placul tuturor celor ce vor servi!

Ingrediente:

  • 300 gr pulpa de porc (sau cotlet)
  • 300 gr piept de porc
  • 200 gr carnati afumati
  • 100 gr slanina
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pasta tomate
  • sare, piper, marar, condimente

Preparare:

  • Punem 2 linguri de ulei la incins in tigaie (sau untura). Punem la prajit slanina, pulpa si pieptul de porc taiate cubulete mici.
  • Calim cam 10minute apoi adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam 5-7 minute.
  • Adaugam condimentele, amestecam, lasam cateva minute
  • Punem apa cam 200ml apoi punem capac si lasam la foc mic sa fiarba. Mai adaugam apa pe parcurs cand este nevoie
  • Lasam la fiert cam 45 minute
  • Adaugam carnatii taiati si ei cubulete, amestecam ,mai condimentam (sare, piper), 2 linguri de paste de tomate.
  • Lasam pe foc cam 10 Minute, timp in care pregatim mamaliga si oul prajit.
  • Asezam mamaliga in mijlocul farfuriei, apoi tochitura de jur imprejur si oul prajit deasupra. Puteti rade si branza peste ou.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *