Buna, dragilor! Am preparat tortul meu preferat weekend-ul acesta intrucat a fost ziua sotului meu si m-am hotarat sa il filmez pentru a va inspira si pe voi sa il preparati la voi acasa! Haideti sa vedem de ce ingrediente avem nevoie:
Ingrediente pentru blat:
- 65 gr faina
- 60 gr zahar
- 20 gr cacao
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- praf de sare
- optional un plic zahar vanilat
- 1 ou
- 120 ml lapte batut
- 60 gr unt topit si adus la temperatura camerei
Ingrediente pentru crema de ciocolata amaruie:
- 200 gr ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
- 100 gr frisca batuta
- 1 plic gelatina
Ingrediente pentru crema de ciocolata cu lapte:
- 200 gr ciocolata cu lapte Milka
- 100 ml frisca lichida
- 100 gr frisca batuta
- 1 plic gelatina
Ingrediente pentru crema de ciocolata alba
- 200 gr ciocolata alba
- 100 ml frisca lichida
- 100 gr frisca batuta
- 1 plic si jumatate gelatina (am pus eu azi) sau puteti pune si 2 plicuri
- Nu uitati si de decor: eu am folosit niste bomboane Ferrero Rocher si bucatele de ciocolata pentru decor de la Dr Oetker!
Mod de preparare:
- Intr-un bol punem ingredientele uscate si le amestecam cu un tel
- In alt bol amestecam ingredientele lichide
- Turnam amestecul lichid peste cel solid si amestecam cu spatula pana se incorporeaza toate foarte bine
- In tava pentru copt, punem hartie de copt la baza inainte de a inchide inelul, apoi turnam compozitia pregatita mai sus, nivelam si apoi bagam la cuptor la 175 grade pentru 25 minute. Facem testul cu scobitoarea si apoi lasam blatul sa se raceasca.
- Batem 300ml de smantana pentru frisca, eu o folosesc pe cea de la Hulala, mi se pare ca se face imediat. Obtinem o frisca tare, spumoasa si cremoasa in acelasi timp.
- Punem intr-un bol mic 50ml apa rece si turnam plicul de gelatina pentru a se hidrata. Amestecam putin cu lingurita si il lasam sa se hidrateze gelatina pana ne ocupam de ciocolata.
- Intr-o oala punem apa si o aducem la punctul de fierbere. Punem peste oala un vas de yena si rupem ciococalata in bucati mici, apoi turnam si 100ml de frisca lichida si amestecam. Asteptam sa se topeasca ciocolata la Bain Marie.
- Dupa ce s-a topit, o lasam putin sa se raceasca si apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam bine pentru a se topi bine gelatina. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte, dar nici racita, trebuie sa fie destul de calduta.
- Dupa ce s-a mai racorit putin ciocolata incorporam 100gr din frisca batuta mai devreme, cu miscari largi. Turnam astfel primul strat de ciocolata peste blatul pregatit anterior si introducem la congelator pentru 20-30 minute, timp in care pregatim mousse-ul pentru ciocolata cu lapte.
- Procedam la fel, gelatina la hidratat, ciocolata si smantana lichida incalzite pe foc la bain-marie, apoi adaugam gelatina hidratata, apoi frisca batuta 100gr si turnam peste stratul de mousse facut antetior si introducem la congelator pentru 20-30 min.
- La fel si pentru cel de ciocolata alba, doar ca aici avem o cantitate mai mare de gelatina, de 1 plic jumatate sau 2. Stati fara grija,puteti folosi si 1 dar pentru a fi siguri ca puteti face un decor mai bogat, il facem putin mai rezistent.
- Adaugam si stratul de ciococata alba si il bagam la frigider pentru minim 4 ore, de recomandat peste noapte.
- Eu l-am decorat cu bomboane de la Ferrero Rocher si bucatele de ciocolata decor de la Dr Oetker.
Reteta video o puteti viziona aici:
Sper ca v-a fost de ajutor reteta mea de astazi, tortul a iesit super bun, ne-am bucurat toata familia de el, iese cam 1.5 kg de tort! Sa imi spuneti daca l-ati facut si a fost pe gustul vostru! Va puuuup!
Cat de fain arata, sunt sigura ca și gustul a fost pe masura. O sa incerc si eu reteta ta.
La mulți ani soțului… cu întârziere ?
Tortul arată demențial. Am salvat rețeta si cât de curând o voi încerca și eu!
Multumesc mult !! Spor la preparat 🙂
la multi ani, sa traiasca! super bun tortul, e unul din favoritele mele!
Multumesc mult!
Mda ce sa zic, fur reteta pentru ca torul 3 ciocolate este unul dintre preferatele mele iar pe 26 este si ziua sotului meu, deci o sa vreau sa ii fac o surpriza. La multi ani si voua!
Multumesc mult si la multi ani in avans si sotului tauu!! Spor la preparat 🙂
Trebuie sa il incerc si eu, mi-ai facut pofta!
Oau!!! Arată super! L-aș face de Paști!
Mi-am notat rețeta pentru că mi-a plăcut mult. Este fix pe gustul meu,
Mulțumesc pentru rețetă și imagini!!!
Cu mult drag!
O reteta minunata pe care o s-o incerc si eu in curand. La multi ani, sotului!
Multumesc mult!
Arata foarte bine! Poate prind curaj si ii fac si eu sotului un tort de ziua lui.
Ce bine arată tortul! Acesta este preferatul soțului meu.
Arata absolut delicios! La multi ani sotului!
Multumesc mult!
Am notat rețetă. La mulți ani!
Multumesc mult!
La multi ani! Arata atat de spectaculos si de fain! Cred ca a fost delicios!
Deci ti-a iesit perfect. Arata super bine. Eu am luat acest tort la aniversarea fetitei, dar nu m-am incumetat sa-l fac singura. Cred ca imi era frica de esec
Arată foarte foarte bine tortul <3 Felicitări și la mulți ani! 🙂