Ce poate fi mai frumos in perioada aceasta decat o plimbare in natura, miscare, aer curat si peisaje de poveste?.. Cutreieri padurile, asculti fosnaitul apelor curgatoare in cascade, te asezi pe platoul de munte si privesti peisajul deosebit din fata. Am mentionat ca avem o tara minunata, asa-i? Sunt sigura ca da si astazi vreau sa va prezint un traseu montan foarte usor, ce poate fi facut de la mic la mare oricand!
Am parcurs traseul cu masina din Sinaia – Dichiu – Bolboci – Padina. Am parcat in fata cabanei Padina si de aici a inceput traseul la pas!

Situata la altitudinea de 1550 metri in Parcul Natural Bucegi, Cabana Padina este deschisa in tot timpul anului, dispunand de spatii de cazare dar si restaurant pentru servit masa. Preturile le gasiti AICI


Imediat dupa Padina incepe traseul nostru prin padure spre Pestera Ialomitei, la o distanta in timp de aproximativ 20 minute.


Urmarim indicatorul “Cruce Albastra” si traversam o padure deasa, frumoasa, cu brazi inalti si impunatori.
[ngg src=”galleries” ids=”43″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Ajungem asadar la Pestera Ialomitei sau Ialomicioarei, aflata la o altitudine de 1530 m, situata pe versantul drept al Cheilor Ialomitei.
Programul de vizitare este de Luni pana Duminica
9:00 – 13:00
13:00 – 14:00 pauză de igienizare
14:00 – 18:00, cost vizitare: 10 Lei ad, 5 Lei elevi/pensionari

Pestera se desfasoara pe aproximativ 480 m din care doar 400 m sunt accesibili turistilor pana in punctul final numit „Altarul”. Aceasta este strabatuta de un parau iar diferenta de nivel este de aproximativ 60 m. Este o pestera complexa, recomand purtarea incaltamintei adecvate, veti fi uimit de imaginile oferite de galeriile pesterii foarte frumos luminate!


Manastirea Ialomitei, ridicata in secolul al XVI-lea, a fost intemeiata de Mihnea Voda cel Rau, sub hramul „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”. In anul 1818 schitul a ars, fiind insa refacut dupa un an de catre preotul Gheorghe Ion Baltag. Pe data de 20 aprilie 1961 va fi mistuit din nou de flacari, nemaifiind refacut. Actualul schit, aflat la 300m departare de gura pesterii, a fost ridicat in anul 1901 de mai multi ctitori, cu participarea ciobanilor din zona, biserica fiind sfintita in 1911.
[ngg src=”galleries” ids=”45″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]Continuam traseul nostru spre Hotel Pestera, dar nu inainte de a vizita pe drum Schitul Pestera. Pe locul fostei biserici construita initial din lemn, in anul 1991 s-a construit actuala biserica alaturi de un complex de chilii.


La altitudinea de 1600 m , continuand traseul nostru, se afla Hotelul Pestera, un hotel foarte modern si elegant, inconjurat de foarte mult spatiu verde si cu o panorama foarte frumoasa. Hotel de suflet, cand eram mica, parintii mei ne duceau an de an pe mine si sora mea la munte, faceam trasee montane de dimineata pana seara si in majoritatea cazurilor stateam cazati la acest minunat hotel! Amintiri de nepretuit!!

De la Hotel Pestera mergem spre telecabina Pestera – Babele.


Programul de functionare Teleferic Pestera – Babele cota 2000 il gasiti AICI
Urcare Pestera – Babele (Adulti / copii) | 40 RON | 15 RON |
Coborâre Babele – Pestera | 40 RON | 15 RON |
Tur-Retur Pestera – Babele | 70 RON | 30 RON |


Ajungem astfel la o altitudine de aproximativ 2200 metri, la Cabana Babele, din departare admiram Varful Omul si ne bucuram de privelistea ce ni se arata imaginandu-ne ca suntem “on top of the world”!

Cabana Babele a fost construita in 1937 de catre societatea turistica Asociatia Drumetilor din Muntii Inalti ai Romaniei (A.D.M.I.R.), arhitectul a fost Octav Doicescu. Este gazda unor fenomene litografice: ciupercile de piatra numite Babele – monumente ale naturii – aflate chiar in fata cabenei si a Sfinxului in imediata ei apropiere.

De la Cabana Babele puteti face in continuare un traseu la pas pana la Crucea Caraiman, noi am ales sa il facem intr-o alta zi, cu plecare de la Cabana Piatra Arsa, il voi prezenta intr-un articol separat!
Daca tot v-am aratat o poza din cutia de amintiri de la Hotel Pestera, haideti sa va mai arat in incheiere inca cateva din acelasi an, 1996! Dupa 24 de ani, imi duc acum copilul sa cutreiere aceste locuri minunate si sa prinda drag asa cum si noi am prins la vremea respectiva! Cu rucsac in spate, radio pentru popasuri, aparat de fotografiat pentru a surprinde cele mai frumoase amintiri, asternute acum pe hartie!
[ngg src=”galleries” ids=”50″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]Voi ati parcurs acest minunat traseu? Ati vizitat obiectivele de pe drum? Pana data viitoare, va pup, Oana!
Nu uitati sa dati SUBSCRIBE pentru a fi primii care afla cand postez ceva nou si de asemenea, va astept pe pagina mea de Facebook, “Calatoresc prin viata!”
super! plec si eu maine la Polovragi, abia astept, nu este foarte cald si o sa fie perfect de umblat pe jos!
Nu am parcurs traseul, dar tare mi-ar plăcea să văd obiectivele de pe drum. Sper să reușesc curând.
Mi-a placut mult la cabana Padina.
nu imi vine sa cred… am cateva poze dintr-o excursie de cand eram mica, cu ai mei, si am recunoscut hotelul pestera!
Un traseu extraordinar!
N-ar fi rău deloc să mă orientez către o călătorie pe acest traseu dacă și condiția mea fizică mă va ajuta.
Oricum, am retrăit amintirile frumoase pe care le am din vremea în care am fost în aceste locuri.
Ce zona frumoasa si ce traseu superb ! O adevarata doza de energie !
Nu am mai facut demult un traseu de acest tip. Pare minunat! Aer curat si relaxare!
Am vizitat pestera Ialomitei acum peste 35 de ani, am si o poza acolo. Dar nu imi amintesc de alte amenajari tursitice, posibil sa nu fi existat nicio cabana pe atunci.
Foarte relaxant e totul la munte! La inceputul lunii august plec si eu cateva zile, chiar nu am mai avut de ceva vreme o vacanta la munte!
Un loc de poveste cu peisaje si locatii ce merita vazute.
Ce peisaje frumoase! Nu am fost niciodata in zona aceea, dar e pe lista ?
Nu am parcurs acest traseu, dar de cand tot visez sa ajung pe platou sus, la Babe si Sfinx. De fiecare data cand am mers acolo era iarna si nu mergea telecabina. Multumesc de informatii. Iar faptul ca mergeai cu parintii in drumetii, ca ti-au introdus aceasta placere pura in viata este grozav. Si eu mergeam cu ai mei prin paduri si la iaz, dar mai rar in drumetii.
E superb acolo!!!
Este un peisaj tare frumos. Nu am mai urcat de foarte mult timp pana la cota 2000. Am niste amintiri atat de placute din acele zone
Helpful information. Lucky me I found your site accidentally, and I am stunned why this coincidence did not came about earlier! I bookmarked it.