Cascada Urlatoarea
Calatorii,  Trasee montane

Traseu Muntii Bucegi: “Cascada Urlatoarea”

Va prezint astazi un traseu usor in Muntii Bucegi, accesibil tot timpul anului, ideal pentru familii cu copii mici. Fetita noastra de 3 ani a fost foarte incantata sa il faca, a admirat cascada cu mult entuziasm! Haideti sa povestim!

Pentru a ajunge la marcajul de inceput al traseului trebuie sa o luati pe Strada Telecabinei din Busteni si apoi incepe aventura prin padure!

Marcajul traseului este reprezentat de punct rosu si este comun cu cel al Jepilor Mari pana la un anumit moment. Se parcurge in maxim o ora, noi cu Dia l-am parcurs cam in 45min in conditiile in care a mers pe jos, cu opriri dese pentru a admira padurea, plantele si fluturasii :).

Dupa ce parcurgem putin din padure, vine partea mai grea a traseului, un urcus abrupt de 200 m , care poate fi mai periculos dupa o ploaie sau cand este noroi. Neaparat trebuie incaltaminte adecvata pentru un traseu la munte!

Ajungem la un punct de bifurcatie pentru cele doua trasee intr-un loc denumit “La Gratar”.

Continuam pe stanga pe traseul nostru si dam de poduri facute din scanduri, copaci cazuti si o padure deasa, urcus mai lejer si multa voie buna pana ne apropiem de zumzetul apei de cascada.

Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai spectaculoase din tara, atat prin debit, cat si prin inaltime (15 metri). Este o cascada formata de paraul Urlatoarea, aflata la altitudinea de 1100m.

Numele cascadei provine de la zgomotul produs de caderea apei de la 15 metri inaltime.

Legenda cascadei face referire la o tanara pastorita iubita de doi frati, care in neputinta ei de a-l alege pe unul dintre cei doi, a preferat sa se arunce de pe stanci, vuietul apei fiind astfel asociat cu plansul neintrerupt al fetei.

Am pornit inapoi la drum, a fost mai usor evident la coborare, ne am intors in 30 minute cu opriri, tot asa pentru admirat peisajele superbe ce ni se aratau in fata ochilor, cum ar fi acesta unde vedem Busteni-ul printre ramurile copacilor!

Am mai zabovit la un un ultim popas la paraul de jos pentru a strange si arunca cateva pietricele in apa, bucurosi ca am bifat o superba minunatie a tarii noastre, impunatoarea Cascada Urlatoarea!

Voi ati vizitat aceasta minunata Cascada? Daca nu, o aveti in plan? Pana data viitoare, kisses, Oana!

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.