Recomandari

Ventilația locuinței și recuperarea căldurii, în același timp? Da, este posibil!

*Articol sponsorizat

Află care sunt progresele tehnologice ce au dus la creșterea popularității pentru unitățile de ventilație cu recuperare de căldură și bucură-te de un aer mai curat și un mediu mai plăcut, în case ori apartamente

Astăzi, ne putem bucura și în țara noastră de o nouă generație de unități de ventilație compacte cu recuperare a căldurii. Concepute pentru a oferi un sistem excepțional de ventilație, aceste unități garantează un nivel de top de confort în casele și apartamentele noastre, făcându-le o alegere excelentă pentru casele pasive ce și-au propus un consum redus de energie. 

Eficienţă a recuperării de căldură de până la 95%

Cu toții ne dorim să găsim soluții optime prin care să economisim un nivel cât mai mare de energie, nu-i așa? Am fi crezut însă că putem face asta și să ne și bucurăm de un aer curat, proaspăt și filtrat, în locuința noastră?

Putem obține acest lucru grație ventilatoarelor moderne, de calitate superioară:

Produse de lideri la nivel mondial, ventilatoarele de azi se laudă cu o rată de defectare minimă şi un randament maxim – totul cu un consum redus de energie. Tehnologia folosită acum permite controlul complet si unitar al ventilatoarelor – în plus, ventilatoarele sunt foarte adesea păstrate în carcase speciale  ce oferă un raport debit/pierdere de presiune superior soluțiilor din deceniul trecut. Nivelul de zgomot este minim, mulțumită tampoanelor de cauciuc care pot atenua vibrațiile într-un mod excepțional. 

Cum se poate obține însă această recuperare a căldurii? Răspunsul stă în folosirea de schimbătoare de căldură ce operează în contracurent pentru a ajunge la o eficiență de 95 %, cu un debit de aer de 100 m3 /h!

Astfel, beneficiile nu întârzie să fie recunoscute – reducerea costurilor de încălzire și diminuarea consumului de energie.

Ce înseamnă recuperarea căldurii?

Fără a intra în prea multe detalii de ordin tehnic, putem înțelege că transferul de căldură are loc prin pereţii despărţitori ai schimbătorului de căldură: în sezonul rece, aerul de evacuare mai cald (ce este scos din locuințe) preîncălzeşte aerul de alimentare mai rece (ce vine de afară); când temperatura de afară este foarte ridicată, același procedeu operează pentru recuperarea aerului rece.

Ce se întâmplă cu umezeala? Iarna, umiditatea se condensează în aer de evacuare. Acest condens sporește eficienţa recuperării de căldură printr-un transfer termic mai bun şi este eliminat constant printr-un sistem de canalizare.

Potrivite în momentul proiectării de locuințe noi, renovării și nu numai (grație instalării prin podurile nelocuite), aceste unități de ventilație trebuie să fie parte din casa ta și să contribuie eficient la confortul și menținerea unei sănătăți optime a întregii familii – iar economiile de energie se vor întoarce în buzunarul tău.

Solicită acum o ofertă pentru sistemele de ventilație cu recuperare de căldură la Casecalduroase.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published.