Recomandari

Ai nevoie de inspiratie pentru vopsirea fatadei casei tale? Iata ce trebuie sa incerci

Adaugă atractivitate cu culori populare de vopsea pentru exterior, cum ar fi negru îndrăzneț, cărbune abundent, verde vibrant și alb cald. Aplica aceste nuanțe pentru a face din casa ta atractia… intregii strazi!

În timp ce exteriorul unei cladiri este de obicei mai puțin susceptibil la tendințele de design trecătoare, s-a observat o schimbare a culorilor populare pentru vopselele pentru casă. Alburile strălucitoare tradiționale sunt tranzacționate cu palete mai încrezătoare, ce se remarca pe fatade, ornamente și ușile de intrare. Gândiți-vă la albastru și verde vibrant, la culori neutre cremoase, pasteluri vesele și chiar la scheme monocromatice de cărbune și negru.

Această nouă afinitate pentru culorile îndrăznețe pentru exterior ar putea fi nascuta din perioada de pandemie a ultimilor doi ani. Am invatat ca trebuie sa sarbatorim si sa apreciem lucrurile bune si sa lasam pe plan secundar deciziile care, în marea ecuatie a vieții, nu sunt atât de important. Altfel spus, sa inspiram mai multă bucurie în culorile pe care le alegem și chiar în procesul de selecție în sine. Sa ne bucuram de aceasta calatorie si aceasta experienta!

In plus, exterioarele sunt acum văzute ca o extensie a suprafeței (interioare) a unei case. Mulți oameni încep să realizeze potențialul acestor zone exterioare ca spațiu suplimentar de locuit – chiar si un simplu strat proaspăt de vopsea sau adăugarea unei note de culoare la ușa poate face foarte mult pentru a întineri exteriorul și a face din el un loc. unde vrei să petreci timp – pe terasa, in gradina sau in curte.

  1. Culori neutre si calde, pământești

Daca pana acum am văzut această tendință de încălzire în paletele de culori interioare, este momentul ca nuantele maronii pământii și alte optiuni neutre calde sa își croiasca drum și afară. Nuanțele organice care imită culoarea argilei, pământului sau pietrei permit exteriorului să se integreze perfect în mediul înconjurător, mai degrabă decât să iasă în evidență. Pentru casele amplasate în mijlocul unui peisaj verde luxuriant (precum cel din zona rurala a Romaniei, la deal sau munte), încercați un maro ciocolatiu bogat.  

2. Nuante calde de alb și crem

În loc de un alb strălucitor, opțiunile mai discrete, cu energie odihnitoare, cresc în popularitate, potrivit multor producători. Albul pur se transformă în liniște, la un alb mai nuanțat, care se așează mai bine pe un exterior nu neaparat nou. Orice ar fi, analizati si o versiune mai deschisă, mai cremoasă a nuanței preferate. 

3. Exterioare negre cu o ușă contrastantă

Nuanțele mai închise joacă un rol aparte în această revoluție a anului – exista asadar o tendința de folosire a vopselei monocromatice – dar nu uitați de ușa din față! Folosirea fatadei inchise la culoare cu o usa deschisa la culoare poate ajuta la a atrage atenția asupra arhitecturii casei, într-un mod proaspăt, neașteptat.  

4. Nuante de verde si gri

Dacă sunteți în căutarea unei nuanțe inspirate din natură, care să fie mai subtile, gri-verdele noroios este preferat. Există un interes mai mare pentru vopseaua care ne inspiră și ne susține bunăstarea – asadar, descpera aceasta gamă de culori liniștitoare. Ne leaga de culorile perene ale naturii. 

Unde sa incepi cautarea? Gaseste vopsele de exterior si tencuieli decorative in magazinul Baumag.ro! 

Sursa foto: Baumag.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.