Recomandari

Alege un sistem de acoperire piscina eficient

*Articol sponsorizat

Sistemele de acoperire piscina ofera o bariera de protectie la suprafata apei, unele dintre ele comportandu-se ca un scut impenetrabil impotriva contaminantilor. In plus, piscinele acoperite protejeaza copiii sau animalele de companie de diverse accidente.

Sistemele de acoperire piscina ofera o bariera de protectie la suprafata apei, unele dintre ele comportandu-se ca un scut impenetrabil impotriva contaminantilor. In plus, piscinele acoperite protejeaza copiii sau animalele de companie de diverse accidente.

Daca iti surade ideea unei piscine acoperite, dar te-ai lovit de multitudinea de oferte disponibile pe piata si nu stii exact ce tip de acoperire piscina ti se potriveste cel mai bine, ti-am pregatit o analiza rapida a celor mai populare sisteme de acoperire pentru piscine.

Asadar, in functie de motivele pentru care doresti sa iti acoperi piscina, exista mai multe tipuri de sisteme practice si eficiente:

Prelate de iarna si prelate de vara

Prelatele pentru piscina folosite in timpul iernii protejeaza apa de impuritati si murdarie, blocheaza razele UV, incetinesc aparitia algelor si pregatesc piscina pentru sezonul rece, in lunile in care nu va fi folosita. Fabricate din PVC cu intaritura dubla, aceste sisteme de acoperire piscina sunt furnizate cu o panza din PVC care permite apei rezultate din topirea zapezii sau ploi sa curga, evitandu-se astfel o eventuala presiune pe sistemele de ancorare. Pentru ca nu poate sustine greutati mari, precum zapada topita sau ploi abundente, prelata de iarna necesita intretinere periodica prin curatare.

Prelatele de piscina pentru vara, cu bule, reduc evaporarea apei cu pana la 98%, reduc consumul de energie folosit pentru incalzirea apei cu 50% si cresc temperatura apei cu 8%. Ieftine si usor de instalat, prelatele cu bule (bulele se aseaza la suprafata apei cu fata in jos) folosesc energia solara pentru a mentine temperatura apei din piscina, fiind perfecte pentru proprietarii care doresc sa imbunatateasca considerabil retentia de caldura din interiorul piscinei.

Utilizarea unui derulator pentru prelate faciliteaza asezarea si strangerea acestora pe si de pe suprafata piscinei, cu un minimum de efort, pastrandu-le totodata in cele mai bune conditii si prelungindu-le durata de viata. Prelatele de piscina au un pret accesibil si un aspect placut, sunt usor de manipulat si foarte rezistente in timp.

Sisteme de acoperire piscina cu lamele PVC

O varianta mai estetica si mai moderna a acoperirii cu prelate cu bule si prelate fabricate din PVC sunt sistemele de acoperire cu lamele. In acest caz, folia este inlocuita cu un sistem de lamele ce pluteste pe luciul apei din piscina, iar sistemele de infasurare sunt automatizate, prevazute cu motoreductor si in unele cazuri cu telecomanda.

Avantajul acestui sistem consta si in faptul ca reduce evaporarea si mentine caldura in apa, prelungeste durata de viata a piscinei si reduce costurile de incalzire. Prelatele cu lamele PVC pentru acoperire piscina ofera protectie maxima impotriva caderii accidentale a copiilor si animalelor de companie, o fiabilitate mare pe termen lung si o foarte buna flotabilitate.

Sisteme din policarbonat pentru acoperire piscina

Daca iti surade ideea unei piscine interioare de care sa te poti bucura in fiecare zi, indiferent de vremea de afara, dar care, totusi, sa se afle la exterior, atunci poti opta pentru un sistem de acoperire piscina din policarbonat, alcatuit din usi retractabile, usor de inchis si deschis. Acum, piscina ta poate fi folosita atat cu acoperisul complet deschis, cat si cu doar o parte din acoperis deschis. De asemenea, forma arcuita a acoperirii garanteaza rezistenta impotriva conditiilor meteorologice, fiind potrivita atat pentru tarile cu clima temperata, cat si in zonele montane.

Pe langa protectia pentru copii si animale de companie, acest tip de acoperis de piscina retractabil, de diverse inaltimi, rezistent la UV, ajuta la cresterea temperaturii apei in zilele calduroase datorita efectului de sera pe care il produce si mentine o temperatura constanta a apei peste noapte. Acoperirea cu un sistem retractabil din policarbonat te ajuta sa economisesti timp pretios pentru intretinerea piscinei, protejand-o de murdarie. In plus, acest tip de acoperire piscina este caracterizat prin functionalitate maxima, eleganta si atractivitate, asigurand utilizarea piscinei pe toata perioada anului, indiferent de conditiile climatice din exterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.