Dezvoltare personala

Bogat — Sarac

Ce prăpastie adâncă s-a format între cele două în ziua de astăzi și e tare păcat! Mulți uită să fie oameni în goana lor după bani, avere si statut, iar alții luptă să realizeze ceva cu multă trudă, probleme constante si zbucium emoțional. Mă uit la elevi de 5-8,cu părinți divorțați și o condiție financiară mai precară, sunt batjocoriți la școală că poartă ‘pijamale’, nu haine, pentru că nu sunt în tendințe, cumparate de la resailerii de top. Cum să își gestioneze ei emoțiile si trăirile, căci noi la vârsta lor alergam cot la cot, ne jucam, eram toți la fel. Nu se vedeau diferențe între noi, cei bogați se îmbrăcau ca și noi in haine simple căci alea erau pe piață, când te uitai pe strada unde locuiai erau toate casele la fel, acum sunt ‘palate’ de 3 etaje si 3 4 mașini in curte și la poartă căci niciodată nu sunt suficiente. După câteva vile mai vezi si o casă prăpădita, unde copiii de-abia au ce le trebuie pentru că sunt un caz social neajutat de stat. 

Viața era mai simplă acum 25 ani. Făceam colectie de pietricele de pe jos, cioburi: verde mai închis, verde mai deschis, puneam o pătură pe jos in fața curții si ne jucam cu păpușile jumătate de zi, ne udam cu bidoanele de apa pe stradă, spuneam povești, cream povești, laolaltă copii săraci sau bogați, ba chiar cei bogați uneori se simțeau puțin stingeri si ne rugau sa ii primim si pe ei, ca ne ajută cu un joc nou. Acum cei bogați își afișează ultimul tip de gadget achizitionat, filmeaza vloguri cu ce si-a mai cumpărat in rândul colegilor, poartă haine sa se vadă bine marca, au șofer etc. Și atunci lumea se miră de ce copiii in ziua de astăzi sunt mult mai încercați si depresivi. Părinții cu greu își găsesc de muncă și la cât de scumpe sunt toate de-abia se descurcă. 

Lupta în sine nu este: goana după bani, ci crearea unei personalități frumoase, un caracter echilibrat, un om simplu dar deștept, capabil si talentat. Aici trebuie sa lucrăm, la psihicul copiilor pentru a fi echilibrați. Pentru a fi OAMENI în aceasta societate ‘bolnava’ din ziua de astăzi. Daca va fi destept, banii si-i va face, va avea tot ce isi doreste dupa o anumita varsta si daca e crescut modest nici nu isi va dori sa iasa in evidenta in niciun fel.

sursa foto: Pinterest

Cresteti copii echilibrati, modesti si marinimosi cu cei mai putin avuti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.