Daily Blog - Lifestyle

Buget de familie lunar – Reguli esentiale de buget

Salut! Vreau sa vin in ajutorul tau astazi cu niste reguli de baza pentru planificarea bugetului familiei tale si de asemenea, cu o clasificare a veniturilor si cheltuielilor in calculul bugetului, hai sa citim!

Cu totii ne-am dori sa ajungem la independenta financiara dar pentru asta trebuie sa fim rigurosi, atenti cu ce cheltuim si organizati. V-am prezentat aici pe Youtube principalele categorii de venituri si cheltuieli in planificarea bugetului lunar.

Asadar, dupa ce am ascultat care sunt veniturile si cheltuielile, vin in sprijinul vostru cu un document excel facut de mine pentru a tine o evidenta pe calculator a acestora si totodata puteti afla de acolo ce procent din suma pe categorie de cheltuieli, resprezinta cota parte din Venitul total al familiei. Il poti descarca de AICI!

REGULI DE BUGET

  1. Veniturile > Cheltuielile = Sa cheltuim mai putin decat castigam
  2. Tinerilor ar trebui sa li se predea cat mai multe informatii despre educatie financiara, sa stie sa economiseasca, sa aiba un fond de rezerva, sa nu faca prea multe credite care pe viitor ii pot duce la blocaje financiare.
  3. Investeste in tine – in loc sa iti iei o pereche de pantofi luna aceasta de 400 LEI poate faci un curs de unghii cu gel si vei avea un venit din aceasta activitate pe viitor, spre exemplu.
  4. Vinde ce nu iti mai este de folosinta! Poate ai o tableta sau un laptop pe care nu il mai folosesti de peste 1 an. De ce sa nu vinzi cu 200-300 Lei tableta care sta pe noptiera de atata timp si sa intre acei bani in casa?
  5. Vanati reducerile! Fie ca te uiti la reducerile de mancare prin aplicatii gen Lidl Plus, fie ca urmariti reduceri la cablu, internet si alte servicii, sunt o cheltuiala mai mica in casa si asta e in interesul tau, sa economisesti!
  6. Taxele la stat pot fi platite in avans si beneficiezi de un procent de reducere de 10-15%, de ce sa nu platesti pana in 31 martie de exemplu si sa fie suma mai mica?
  7. Focuseaza-te pe alte profesii. Chiar daca ai acum o meserie pe care te bazezi, nu stii niciodata in ce directie se duce viata ta si o sa fie nevoie si de alte surse de venit. Cu cat ai mai multe cunostinte, cu atat iti va fi mai usor sa te reprofilezi.

Sunt curioasa daca ti-a fost de folos acest articol si nu uita sa DESCARCI fisierul Excel, poate iti va usura planificarea bugetului lunar! Pana data viitoare, te pup!

Oana

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.