cetatefagaras
Romania

Cetatea Fagarasului

Una dintre cele mai frumoase cetati din Romania este Cetatea Fagarasului, cu o istorie de peste 600 de ani, care a fost locul balurilor organizate de doamna Stanca, cetate de aparare, dar si inchisoare. Cetatea este alcatuita din 66 de incaperi si este intinsa pe 5 niveluri.

Arhitectura cetatii este foarte frumoasa, in interiorul ei puteti vedea temutele obiecte si camerele de tortura, Sala Tronului, Sala Dietei, Sala de Istorie Moderna, Sala de istorie medie, Sala de arta religioasa, colectii de ceramica si port popular, colectia de icoane pe sticla, colectia de tesaturi si arta decorativa, etc.

In costul biletului (adulti 15 lei, elevi-studenti-pensionari 7 lei), puteti vizita si Muzeul Tarii Fagarasului, care are in portofoliu peste 20.000 piese. Credeti-ma, chiar merita vizitat!

1 iunie – 30 septembrie
luni inchis,
marti – vineri 8:00-19:00
sambata-duminica 10:00-18:00
1 octombrie – 31 mai
luni inchis
marti-vineri 8:00- 17:00
sambata -duminica 9:00-17:00

Turnul Rosu, Turnul Temnita, fosta Crama pot fi vizitate si ele, urmand ca pe viitor sa se amenajeze si un muzeu dedicat Reginei Maria, unde sa fie expuse obiectele donate de Casa Regala.

Puteti sa inchiriati o hidrobicicleta si sa va bucurati de o mica plimbare pe apa in jurul cetatii, admirand lebedele albe si negre ce isi plimba puii pe malul apei.

Sper ca v-am convins sa puneti cetatea pe itinerariul vostru si sunt sigura ca nu veti regreta!

Multumesc ca m-ai vizitat si te mai astept!

Oana

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.