V-am prezentat reteta de crema de zahar ars in varianta cantitativa mai mare si astazi vreau sa va prezint varianta in forme individuale. Formele le-am achizitionat de la Auchan, dar le gasiti si la Pepco, Jumbo, etc. Tava mare de ceramica tot de la Auchan.

Ingrediente:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 1 varf cutit sare
- 1 esenta de vanilie
- 500 ml lapte min 3.5%
- Pentru caramel: 200 gr zahar



Mod de preparare:
- Intr-o oala metalica punem zaharul pentru caramel la topit. Nu lasam foarte mult, dupa ce s-a topit il luam de pe foc si turnam in fiecare forma de ceramica, invartim pentru tapitare pereti cu mare atentie si neaparat cu manusi si lasam de-o parte sa se raceasca.
- Intr-un bol incapator spargem 4 oua, adaugam zaharul si incepem sa mixam. Adaugam sare, esenta de vanilie. Mixam cateva minute. Adaugam laptele rece treptat pentru a subtia compozitia
- Dupa ce obtinem compozitia spumoasa, o turnam peste zaharul topit lasat la racit din fiecare forma de ceramica.
- Intr-o tava mai mare de ceramica punem formele individuale pregatite si turnam apa fierbinte cat sa ajunga la jumatatea lor.
- Coacem crema de zahar ars la 160 grade timp de aproximativ 40-60 minute.



Pofta buna!
Care este desertul vostru preferat in casa la voi?
Mie mi s-a parut intotdeauna un desert dichist, greu de preparat, dar varianta ta cu forme individuale si suportul vizual…ma incurajeaza. Multumesc!
Si mie mi-a fost teama mereu sa il prepar pentru ca personal nu il consum si nu stiam exact cum trebuie sa arate ca sa fie gata, dar acum e mult mai simplu. Si se coace si mai repede in forme individuale. Cu drag!