Dulciuri

Crema de zahar ars – forme individuale

30 July 2020

V-am prezentat reteta de crema de zahar ars in varianta cantitativa mai mare si astazi vreau sa va prezint varianta in forme individuale. Formele le-am achizitionat de la Auchan, dar le gasiti si la Pepco, Jumbo, etc. Tava mare de ceramica tot de la Auchan.

crema de zahar ars forme individuale

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 ml lapte min 3.5%
  • Pentru caramel: 200 gr zahar

Mod de preparare:

  • Intr-o oala metalica punem zaharul pentru caramel la topit. Nu lasam foarte mult, dupa ce s-a topit il luam de pe foc si turnam in fiecare forma de ceramica, invartim pentru tapitare pereti cu mare atentie si neaparat cu manusi si lasam de-o parte sa se raceasca.
  • Intr-un bol incapator spargem 4 oua, adaugam zaharul si incepem sa mixam. Adaugam sare, esenta de vanilie. Mixam cateva minute. Adaugam laptele rece treptat pentru a subtia compozitia
  • Dupa ce obtinem compozitia spumoasa, o turnam peste zaharul topit lasat la racit din fiecare forma de ceramica.
  • Intr-o tava mai mare de ceramica punem formele individuale pregatite si turnam apa fierbinte cat sa ajunga la jumatatea lor.
  • Coacem crema de zahar ars la 160 grade timp de aproximativ 40-60 minute.

Pofta buna!

Care este desertul vostru preferat in casa la voi?

  1. Mie mi s-a parut intotdeauna un desert dichist, greu de preparat, dar varianta ta cu forme individuale si suportul vizual…ma incurajeaza. Multumesc!

  2. Si mie mi-a fost teama mereu sa il prepar pentru ca personal nu il consum si nu stiam exact cum trebuie sa arate ca sa fie gata, dar acum e mult mai simplu. Si se coace si mai repede in forme individuale. Cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *