Sotul meu este innebunit dupa crema de zahar ars, drept urmare o data pe luna ii satisfac aceasta pofta si o fac cu mare drag. Va invit si pe voi sa o pregatiti zilele acestea!
Ingrediente:
- 8 oua
- 200 gr zahar
- 1 varf cutit sare
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1L lapte min 3.5%
- coaja lamaie rasa optional
- Pentru caramel: 150-200 gr zahar

Mod de preparare:
- Intr-o oala metalica punem zaharul pentru caramel la topit. Nu lasam foarte mult, dupa ce s-a topit il luam de pe foc si turnam in tava de ceramica/yena, invartim pentru tapitare pereti cu mare atentie si neaparat cu manusi si lasam de-o parte sa se raceasca.
- Intr-un bol incapator spargem 8 oua, adaugam zaharul si incepem sa mixam. Adaugam sare, plicurile de zahar vanilat. Mixam cateva minute. Adaugam laptele rece treptat pentru a subtia compozitia
- Putem pune si coaja de lamaie rasa, dupa preferinte, apoi dupa ce obtinem compozitia spumoasa, o turnam peste zaharul topit lasat la racit.
- Intr-un vas mai mare de ceramica punem tava de crema de zahar ars si turnam apa cat sa ajunga la jumatatea tavii.
- Coacem crema de zahar ars la 160 grade timp de aproximativ 60-80 minute.
- Voi reveni cu o reteta de crema de zahar ars in forme individuale cat de curand!


Pofta buna!
Voi pregatiti crema de zahar ars? Care este desertul vostru preferat in casa la voi?
1 thought on “Crema de zahar ars”