Dulciuri | Retete

Crema de zahar ars

14 June 2020
crema de zahar ars

Sotul meu este innebunit dupa crema de zahar ars, drept urmare o data pe luna ii satisfac aceasta pofta si o fac cu mare drag. Va invit si pe voi sa o pregatiti zilele acestea!

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1L lapte min 3.5%
  • coaja lamaie rasa optional
  • Pentru caramel: 150-200 gr zahar
crema de zahar ars

Mod de preparare:

  • Intr-o oala metalica punem zaharul pentru caramel la topit. Nu lasam foarte mult, dupa ce s-a topit il luam de pe foc si turnam in tava de ceramica/yena, invartim pentru tapitare pereti cu mare atentie si neaparat cu manusi si lasam de-o parte sa se raceasca.
  • Intr-un bol incapator spargem 8 oua, adaugam zaharul si incepem sa mixam. Adaugam sare, plicurile de zahar vanilat. Mixam cateva minute. Adaugam laptele rece treptat pentru a subtia compozitia
  • Putem pune si coaja de lamaie rasa, dupa preferinte, apoi dupa ce obtinem compozitia spumoasa, o turnam peste zaharul topit lasat la racit.
  • Intr-un vas mai mare de ceramica punem tava de crema de zahar ars si turnam apa cat sa ajunga la jumatatea tavii.
  • Coacem crema de zahar ars la 160 grade timp de aproximativ 60-80 minute.
  • Voi reveni cu o reteta de crema de zahar ars in forme individuale cat de curand!

Pofta buna!

Voi pregatiti crema de zahar ars? Care este desertul vostru preferat in casa la voi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *