crema de zahar ars
Dulciuri,  Retete

Crema de zahar ars

Sotul meu este innebunit dupa crema de zahar ars, drept urmare o data pe luna ii satisfac aceasta pofta si o fac cu mare drag. Va invit si pe voi sa o pregatiti zilele acestea!

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1L lapte min 3.5%
  • coaja lamaie rasa optional
  • Pentru caramel: 150-200 gr zahar
crema de zahar ars

Mod de preparare:

  • Intr-o oala metalica punem zaharul pentru caramel la topit. Nu lasam foarte mult, dupa ce s-a topit il luam de pe foc si turnam in tava de ceramica/yena, invartim pentru tapitare pereti cu mare atentie si neaparat cu manusi si lasam de-o parte sa se raceasca.
  • Intr-un bol incapator spargem 8 oua, adaugam zaharul si incepem sa mixam. Adaugam sare, plicurile de zahar vanilat. Mixam cateva minute. Adaugam laptele rece treptat pentru a subtia compozitia
  • Putem pune si coaja de lamaie rasa, dupa preferinte, apoi dupa ce obtinem compozitia spumoasa, o turnam peste zaharul topit lasat la racit.
  • Intr-un vas mai mare de ceramica punem tava de crema de zahar ars si turnam apa cat sa ajunga la jumatatea tavii.
  • Coacem crema de zahar ars la 160 grade timp de aproximativ 60-80 minute.
  • Voi reveni cu o reteta de crema de zahar ars in forme individuale cat de curand!

Pofta buna!

Voi pregatiti crema de zahar ars? Care este desertul vostru preferat in casa la voi?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.