*Articol sponsorizat
Cu toate ca pandemia pare ca s-a mai atenuat, multi oameni inca se asteapta la o noua lovitura din partea virusului care cu putin timp in urma a luat omenirea prin surprindere. Oricum, pandemia COVID-19 continua sa aiba un impact mare asupra tututor aspectelor vietii.
Milioane de firme, inclusiv start-up-uri si marile companii se confrunta cu dificultati. Pentru antreprenorii in devenire si proprietarii de afaceri, a devenit esential sa caute cele mai bune idei de afaceri pe timp de pandemie.
In cazul in care doriti sa forati noi oportunitati de afaceri create de pandemia COVID-19, iata cateva sfaturi foarte bune.
Economia Romaniei pare ca vrea sa se intoarca la normal. Cu toate acestea, inca exista multe persoane care prefera sa ramana in case ori mai izolate, in cercuri restranse. De aceea, afacerile online continua sa fie infloritoare.
De ce afacerile online vor continua sa creasca in lumea post-Covid-19?
– Dezvoltarea aplicatiilor mobile. Desi criza isi spune cuvantul, se pare ca pana in 2024 cheltuielile cu aplicatiile mobile se vor dubla.
– Cresterea cumparaturilor online. Amazon, cel mai mare marketplace din lume, spune ca nu mai exista stocuri de articole de uz casnic, iar livrarile sunt intarziate din cauza cererii mari.
– Contact uman redus. Afacerile online au avantajul livrarilor fara contact, fix ceea ce e necesar in acest moment.
– Recomandari ale expertilor. Expertii in online spun ca achizitile online sunt permise si chiar incurajate pe timpul pandemiei. De fapt, electronicele si produsele de sanatate au inregistrat in lunile trecute afectate de pandemie, o crestere de 91% si 109%.
Idei de afaceri pe timp de pandemie
1. Preluari si livrari/ afaceri de curierat
Toate afacerile care pot ajunge la clientii lor prin livrare devin salvatoare in timpul pandemiei. Din acest motiv, serviciile de livrari au crescut foarte mult pe fondul crizei COVID-19.
2. Cursuri online
Institutiile online din intreaga lume sunt fortate sa-si regandeasca activitatea si sa treaca la programe de invatare online. Aceasta criza a declansat cu siguranta un boom online pentru industria educatiei. Conform statisticilor, descarcarea aplicatiilor educationale a crescut cu circa 300% in timpul pandemiei. Prin urmare, puteti dezvolta o firma de cursuri online pe diferite arii, atat pentru copii, cat si pentru adulti.
3. Livrare produse alimentare
Frica de a fi expusi pandemiei ii impiedica pe oameni sa mearga confortabil la magazinele alimentare offline. Stocul de alimente de acasa nu o sa dureze prea mult, asa ca o firma care se ocupa de livrari produse alimentare la domiciliu poate contracta foarte usor clienti repetitivi.
4. Consultatii in domeniul sanatatii
Asistenta medicala de la distanta joaca un rol crucial in escaladarea impactului focarului de covid. Asistenta medicala online ajuta pacientii si pe cei care lucreaza in domeniul medical. In afara, aplicatiile de telemedicina precum Practo, au avut o crestere de 500% a consultatiilor medicilor online. Aceste platforme pun bazele pentru sisteme de sanatate de ultima generatie. Puteti oferi cea mai buna solutie de asistenta medicala, creand propria aplicatie online de asistenta medicala.
5. Aplicatii de fitness si wellness (traineri personal de nutritie si sport)
Salile de sport si centrele de sanatate offline sunt printre cele mai afectate afaceri din cauza extinderii covid. In schimb, platformele digitale s-au dovedit o solutie inteligenta in domeniul sanatatii si al fitnessului. Pe masura ce tot mai multe sali de fitness se inchid, oamenii apeleaza la tot felul de programe de antrenament digital pentru a-si mentine rutina de exercitii fizice acasa.
Pandemia COVID-19 este un moment fara precedent pentru intreaga lume. Desi nu exista bune practici testate si care functioneaza sigur in lumea post-COVID, este clar ca trendul este spre online si afacerile la distanta.
6. Firma specializata in marketing digital (ex. https://www.seoagency.ro/optimizare-seo/)
Fara indoiala, afacerile online au nevoie de marketing pentru a putea vinde. Fara marketing viitorul nu suna bine, sunt firmele care investesc masiv in marketing si ocupa primele locuri in motoarele de cautare, in timp ce “zgarcitii” cred ca economisesc bani si in timp dau faliment.
Mai sunt firmele care fac marketing intern, chiar angajeaza un om pe aceasta latura, insa niciodata un om nu poate sa inlocuiasca o agentie de marketing online. Gnaditi-va ca o agentie de marketing este tot timpul la curent cu ultimele noutati din domeniu, in timp ce o persoana angajata nu prea ii pasa de ultimile modificari aduse de google. In plus, un angajat costa mai mult ca un abonament la o agentie.
Asa este, cam toate activitatile au inceput sa se desfasoare in online.
Într-adevăr tor ce tine de online a luat o amploare fantastica! De exemplu, FoodPanda și Glovo s-au îmbogățit peate noapte aproape.?
Chiar vorbeam cu sora mea despre deschiderea unei afaceri online, ca tot au planificat astia sa ne inchida in case si in toanna asta… ?
Multumesc pentru sugestii. Si eu sunt in cautarea unui job care sa-mi permita sa lucrez de acasa. Sper sa se concretizeze ceva vara asta
Cred ca sunt cele mai bune sugestii pe care le-am gasit perfect superpozabile in aceasta perioada!