Manastirea Barsana
Calatorii,  Daily Blog - Lifestyle,  Manastiri Romania

Manastirea Barsana

Manastirea de la Barsana aduce mii de turisti romani si straini in fiecare an, fiind una dintre cele mai vizitate manastiri din tara. Este situata in Maramuresul istoric, pe Valea Izei si contine un ansamblu de mai multe cladiri dispuse intr-o curte foarte mare cu verdeata si flori, fiecare cladire cu o semnificatie proprie.

Manastirea Barsana

Manastirea Barsana este o veche vatra monahala, fiind resedinta ultimului episcop maramuresean, Gavriil de Barsana, intre anii 1735 si 1740. Localitatea Barsana este atestata documentar incepand cu anul 1326. In apropierea ei au existat doua manastiri, cea de pe dealul Humana fiind atestata in 1390. Piatra de temelie a fost sfintita in 1993 de PS Justinian.

Manastirea Barsana

Manastirea cuprinde: biserica in stil maramuresean, altarul de vara, agheasmatarul, staretia, casa voivodala, casa maicilor, casa artistului, casa duhovnicului, casa mesterilor, trapeza, muzeul, turnul-clopotnita, poarta maramureseana.

Manastirea Barsana

In prezent, hramul manastirii se oficiază pe data de 30 iunie: “Soborul Sfintilor 12 Apostoli”, protectorii manastirii fiind cei 12 apostoli.

Manastirea Barsana

La manastire functioneaza doua ateliere: de pictura si de tesatorie. De asemenea, dispune de un muzeu cu diverse obiecte traditionale, un parc frumos amenajat, plin de verdeata si flori, magazine de suveniruri foarte dragute, merita vizitata macar o data in viata.

Manastirea Barsana

Va recomand din toata sa vizitati acest colt de rai! Are o foarte mare incarcatura spirituala si emotionala! Sa mentionam si peisajul deosebit din jurul ei, pur maramuresean?

Voi ati vizitat aceasta deosebita Manastire sau aveti in plan in curand? Pana data viitoare, va pup, Oana!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.