Recomandari

Masa de pranz, de nelipsit din cotidian – tot mai multi romani aleg sa comande meniul zilei

Te-ai intrebat vreodata de ce luăm prânzul? Prânzul este o masă importantă pentru toată lumea. Aceasta oferă energie și nutrienți pentru a menține corpul și creierul să funcționeze eficient pe parcursul după-amiezii. Un prânz comandat (acasa sau la birou) poate fi o alegere sănătoasă și delicioasă și vă oferă control asupra alimentelor și ingredientelor incluse.

Astazi, romanii si europenii care cumpără prânzul sub forma pachetelor ori abonamentelor de meniul zilei (nu toți o fac) fac acest lucru din patru motive principale:

  • Comoditate. Aducerea unui prânz necesită planificare, ceea ce înseamnă că fie trebuie să te trezești puțin mai devreme și să pregătești un prânz, fie să faci unul cu o seară înainte. Cumpărarea unui meniu zilnic nu necesită o astfel de disciplină.
  • Își pot permite. O motivație semnificativa a oamenilor de a sari peste meniul de pranz (occidentali sau de altă natură) este să economisească bani, deoarece cumpărarea alimentelor deja pregătite este de obicei mai costisitoare decât a le pregăti singuri. Cu toate acestea, tot mai multi oameni au venituri rezonabile și aleg să directioneze o parte din acesta catre mancarea comandata.

Descopera meniul zilei de la Green Aware, in Timisoara!

  • Distanța de acasă: putini dintre romani se întorc casă la prânz, dar mulți europeni lucrează la distanțe lungi de acasă (fac naveta) și deci nu au timp sau dorința de a se întoarce acasă să mănânce. Ceea ce ne duce la al patrulea punct…
  • Calitate mai bună: deși nu este întotdeauna cazul, alimentele de acasa au anumite impedimente pe care mancarurile proaspăt preparate nu le au. Poate mancarea din caserola, adusa de acasa, nu este estetica, poate fi rece, zdrobit, repetitiva (același lucru zi după zi) sau total neatrăgătoare. In schimb, găsirea opțiunilor de masă la pachet aproape de locul de muncă înseamnă că mâncarea va fi fierbinte, proaspătă, bine invelita și diversă – inclusiv lucruri pe care persoana nici măcar nu știe să le facă pentru ea însăși. Mancare vegana, vegetariana, cu produse organice etc …opțiunile sunt foarte diverse.

Azi, un numar tot mai mare de oameni sunt dornici să se hrănească sănătos, in fiecare zi. Din fericire insa, stilul de viață actual, soluțiile gastronomice satisfăcătoare si accesul la micii producători ii face pe oameni sa aleaga meniurile zilnice GreenAware. Acestea imbina produse naturale, organice, netratate, combinate în meniuri echilibrate caloric – o provocare inspirată din necesitatea de a ne hrăni conștient și sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.