
Negresa cu glazura de ciocolata
Unul dintre cele mai gatite deserturi in casa noastra este negresa cu glazura. Este foarte usor de preparat si tare gustoasa! Haideti sa descoperiti reteta!

Ingrediente:
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 90 gr unt
- 250 gr faina
- 200 gr zahar
- 60 gr cacao
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- praf sare
- Glazura: Nutella sau orice ciocolata topita cu smantana pentru gatit la bain marie

Mod de preparare:
- Intr-un bol mare punem faina, zaharul, cacao, plicurile de zahar vanilat si praf de copt, putina sare si amestecam putin cu telul
- In alt bol separat batem ouale la mana, adaugam laptele si untul topit (eu il topesc la microunde). Amestecam cu telul ingredientele lichide si apoi le adaugam peste ingredientele uscate.
- Amestecam cu spatula pana se incorporeaza toate
- Punem hartie de copt in tava, adaugam negresa, o punem la cuptor la 150 grade 35-40 minute.
- Facem testul cu scobitoarea. Daca este gata, o lasam sa se raceasca.
- La noi glazura preferata este Nutella. O punem deasupra si apoi presaram tot felul de bombonele decor de la Dr Oetker.
- Puteti insa topi 200 gr de ciocolata neagra cu 100 ml smantana pentru gatit intr-un vas pus la bain marie.



Voi faceti negresa? Va plac? Pana data viitoare, kisses!


12 Comments
Carmen
Îmi plăceau… de 2 luni am renunțat la ciocolată și sper să mă țin minim un an de această decizie
Gabriela
Vaaai 💞💞💞 stii ca îmi era dor de prăjitura asta ? Mersi pt rețeta si reamintire 💞💞💞
Oana R
Cu mult drag :))
Amalia Elena
Îmi place foarte mult negresa! Mulțumim pentru rețeta! Arată foarte bine și cred ca e si foarte gustoasă… O sa incerc!
unblogcolorat
Ioooooi, ce bine arata! mi-ai facut pofta, o sa fac si eu dupa ce trece postul. Am salvat reteta. Deliciu.
Adriana Ivan
Nu am făcut niciodată, dar tur încerc să îmi fac curaj. Rețeta ta pare simplă, o salvez.
Lucia Mihaela Curea
Noua tare ne place Negresa, trebuie sa o fac si eu cat de curand, spre bucuria sotului.
Bratu Gabriela
nu am mai facut de ceva timp, dar cred ca ma bag la o negresa. si sa pun si niste visine… yummy!
Simona
Wow cat de bine arata! Eu d eobicei mananc negresa cu bezea pe deasupra dar arata super si varianta asta!!
Cristina
Foarte interesanta rețetă. Eu am o experiență cu negresele. Eram mică și eram cu ai mei la cules de porumb. Lângă noi erau niște oameni care culegeau și ei…. . Având oameni, soția omului, a făcut o negrea la desert și mi a dat și mie. Am gustat multe rețete de negrese, dar ca aia….nu a fost nici una…
Femeia a murit, dar o sa ii cer fiicei sale rețeta …
Pupici
Oana R
Daca faci rost. sa o sharuiesti!
Ramona Gheorghe
In ciuda faptului ca este un desert simplu niciodata nu am facut negresa. Sa incerc si eu reteta ta