Dulciuri | Retete

Negresa cu glazura de ciocolata

23 June 2020
negresa cu glazura

Unul dintre cele mai gatite deserturi in casa noastra este negresa cu glazura. Este foarte usor de preparat si tare gustoasa! Haideti sa descoperiti reteta!

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 90 gr unt
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 60 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • praf sare
  • Glazura: Nutella sau orice ciocolata topita cu smantana pentru gatit la bain marie

Mod de preparare:

  • Intr-un bol mare punem faina, zaharul, cacao, plicurile de zahar vanilat si praf de copt, putina sare si amestecam putin cu telul
  • In alt bol separat batem ouale la mana, adaugam laptele si untul topit (eu il topesc la microunde). Amestecam cu telul ingredientele lichide si apoi le adaugam peste ingredientele uscate.
  • Amestecam cu spatula pana se incorporeaza toate
  • Punem hartie de copt in tava, adaugam negresa, o punem la cuptor la 150 grade 35-40 minute.
  • Facem testul cu scobitoarea. Daca este gata, o lasam sa se raceasca.
  • La noi glazura preferata este Nutella. O punem deasupra si apoi presaram tot felul de bombonele decor de la Dr Oetker.
  • Puteti insa topi 200 gr de ciocolata neagra cu 100 ml smantana pentru gatit intr-un vas pus la bain marie.

Voi faceti negresa? Va plac? Pana data viitoare, kisses!

  1. Foarte interesanta rețetă. Eu am o experiență cu negresele. Eram mică și eram cu ai mei la cules de porumb. Lângă noi erau niște oameni care culegeau și ei…. . Având oameni, soția omului, a făcut o negrea la desert și mi a dat și mie. Am gustat multe rețete de negrese, dar ca aia….nu a fost nici una…
    Femeia a murit, dar o sa ii cer fiicei sale rețeta …
    Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *