Dezvoltare personala

Numele Paginii de Facebook “Calatoresc Prin Viata” – Inspiratie, ganduri

Vreau sa va povestesc astazi de unde m-am inspirat in alegerea numelui paginii mele de Facebook “Calatoresc prin viata” si sa va prezint o persoana care m-a influentat foarte mult in dezvoltarea mea personala, poate va poate fi si voua o inspiratie!

Țin să precizez ca am făcut multe schimbări de nume pentru ca algoritmul Facebook nu te lasa sa schimbi total numele, pusesem inițial Oana Roxana și de acolo și până la “Călătoresc prin viață” a trebuit sa fac multe schimbări, schimbi câte un cuvânt, nu schimbi tot contextul că altfel te blochează și nu mai poți schimba 10 zile. 

În perioada primăverii când a trebuit sa stau acasă, nu puteam merge fizic la birou, îmi lucram actele de acasă , am urmărit foarte mult pe YouTube un om deosebit, de o înțelepciune pronunțată, pe Sadhguru (Jaggi Vasudev – yoghin indian și autor). Sunt foarte multe filmulețe, răspunde la întrebări despre viață într-o manieră profundă dar și cu un umor caracteristic pe alocuri, care îi creează șarmul lui interesant! 

Vi l-am mai prezentat pe blogul meu, dar consider ca merita sa îl prezint din nou, pintre multe altele, Sadhguru ne învață:

💓 să trăim pentru NOI în primul rând, să ne iubim pe noi și de abia apoi putem să începem să căutăm să iubim și alți oameni cu care sa creăm ceva împreună, să împărțim viața. 

💓 Să nu acaparam pe nimeni în viata asta, sa iubim sincer și profund dar sa nu forțăm omul de lângă noi, sa îl lăsăm liber, sa nu fim geloși, posesivi și exagerați. Când alegi un partener la drum, nu îl alegi ca să îl schimbi, sa îl forțezi sa devină ceea ce nu vrea sa fie, ci sa participi alături de el la o iubire frumoasă , împreună creați ceva frumos cu respect, iubire, sinceritate și comunicare

💓 Să învățăm sa nu mai suferim din cauza altora. Atâta timp cât TU ai control asupra TA, nimic nu te poate atinge. Sadhguru de altfel repeta de foarte multe ori în filmulețe “nimeni nu are control asupra ceea ce se află aici” arătând inima. Numai eu pot controla asta. Dacă tu m-ai rănit înseamnă că eu te-am lăsat . Dar eu nu te las, pentru că dacă tu mă faci sa sufăr înseamnă că mă domini. În acel moment sunt dominat de tine și NU vreau asta. Așadar, învață să NU lași pe nimeni sa pătrundă în sufletul tău pentru a răni, ci doar pentru a-ți aduce fericire și bucurie. Pe mine acest sfat m-a ajutat enorm caci eram foarte sensibila la cuvintele de multe ori dureroare din partea familiei sau a prietenilor apropiati.

💓 Noi toți suntem niște călători în această viață (de aici numele paginii) – nu trebuie să setam lucruri stricte, obiective mărețe, trebuie sa trăim viata, s-o exploram, s-o descoperim, sa evoluam, sa învățăm, sa ne inaltam spiritual și mental. Nu cauta sa deții lucruri materiale, cauta sa deții lucruri spirituale. Cele materiale se completează în suflet, numai dacă TU ești FERICIT în interior. Fă din viață o călătorie și nu un scop! O călătorie plină de experiențe, lecții, bagaje spirituale, locuri frumoase, oameni frumoși, pasiuni, iubire! Acceptă și greutățile, îmbrățișează-le, învață, luptă, ridică-te și mergi mai departe! 

Timpul este atat de pretios si zboara intr-o viteza cutremuratoare. Fa ca fiecare secunda sa fie frumoasa si sa conteze, caci maine exista riscul sa nu te mai trezesti, indeparteaza lucrurile care nu au asa mare importanta!

💓 Dacă o sa va placa sa îl ascultați pe Sadhguru o să îi aflați și bucăți din viața lui, felul în care a decedat soția lui vă poate pune pe gânduri și șoca totodată, dar este un alt mod de a gândi viața și de a vedea ce înseamnă să îți accepți aproapele exact așa cum e chiar dacă te doare, dar îmi place cel mai mult să văd ce frumoasă fata are, ce femeie superbă , artistă . Povestește în filmele lui că primii 6 7 ani a luat-o cu el peste tot, nu aveau o casă unde să se întoarcă seara, aveau turnee în continuu și dormeau în fiecare seară în altă casă a unor oameni ce îi cazau și era mereu o fire curioasa. Îi întreba pe toți despre viața lor, familia lor, și din toate ea a atras o educație și o evoluție mentală și a ajuns femeia puternică și deosebită din ziua de azi. 

E greu să vă aleg un film sau două cu Sadhguru dar pentru că am și eu fetiță mică și sunt mai vulnerabilă pe partea asta a copiilor, o să aleg filmulețul în care vorbește despre fetița lui dar o să mai adaug și altele pentru voi. 

https://youtu.be/s0WNhyT0nOI

Va astept sa ma urmariti si pe pagina mea de Facebook, va pup si astept feedback-ul vostru despre toate articolele mele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.