Cascada 7 Izvoare
Calatorii,  Popular Posts,  Trasee montane

Traseu in Muntii Bucegi: Cheile Zanoagei – Lacul Scropoasa si Cascada 7 Izvoare

Daca planuiti o evadare la munte si vreti sa faceti si ceva miscare, atunci acest traseu este numai bun pentru voi! Este un traseu de dificultate medie, dar se poate face fara probleme si de catre copii!

Noi am fost cazati in Busteni si am pornit dimineata cu masina spre Sinaia, apoi am pus pe Waze “Camping Zanoaga” (Sinaia – cabana Cuibul Dorului – cabana Dichiu – Camping Zanoaga), la o distanta de 20 km fata de Sinaia. De aici porneste traseul nostru la pas!

Camping Zanoaga

Indicatoarele spun ca faci o ora si jumatate pana la Lacul Scropoasa prin Cheile Zanoagei, urmand indicatorul cruce albastra. Noi cu Diana noastra de 3 ani am facut o ora si 45 minute, cu opriri dese bineinteles, pentru studiat padurea, fluturasii, raurile si alte atractii de pe drum. Plus o ora si un sfert inapoi, deci aproximativ 4 ore cu ce stai sus si te odihnesti si admiri superba cascada.

Intram in padure imediat dupa Camping Zanoaga (1373 m) si mergem lejer cateva minute admirand niste cai frumosi in departare si Valea Ialomitei care si-a croit drum prin Cheile Zanoagei.

Nu uitati sa va echipati corespunzator pentru munte, asigurati-va ca aveti incaltamintea potrivita (tenisi, adidasi), mersul pe pietre umede este periculos.

Dupa ce treci de primul din cele doua poduri peste rau, patrunzi in salbaticia padurii, printre stanci si zumzetul apei curgatoare.

Pe tot traseul am intalnit panouri informative despre flora si fauna din Parcul Natural Bucegi dar si panouri ca zona este frecventata de ursi. La cata lume era pe traseu, stiam ca riscul era destul de mic.

Spre capatul traseului vei observa cateva constructii si un pod. Faceti stanga, mai mergeti 5 minute pe jos si ajungeti la frumoasa si impunatoarea Cascada 7 Izvoare!

cascada 7 izvoare

Cascada 7 Izvoare (1269 m) are un debit de 400 de litri pe secunda. Oamenii de stiinta considera apa ei ca fiind cea mai pura apa din Romania pentru ca trece printr-un zacamant de argint.

Daca faceti dreapta de la podul de dinainte, mergeti cam 10 minute si ajungeti la Lacul Scropoasa, unde veti beneficia de o priveliste deosebita!

lacul scropoasa

Lacul verde-albastru Scropoasa (1197 m) este un lac de baraj artificial si are o suprafata de aproape 6 hectare. El alimenteaza hidrocentrala de la Dobresti, una dintre cele mai vechi din tara noastra.

Nu ratati acest traseu montan deosebit de frumos, va veti incarca plamanii de aer curat si veti admira natura in starea ei bruta!

Voi aveti in plan sa faceti acest traseu montan, sau l-ati parcurs? Pana data viitoare, kisses!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.